Αστικός μύθος


A γαπητοί φίλοι.

Ευγενικά σας παρακαλώ να αφιερώσετε 2 λεπτά για να διαβάσετε αυτό το e-mail. Εάν το βρείτε χρήσιμο, συμβουλέψτε και άλλους.

Παρακαλώ περάστε αυτό το μήνυμα και σε άλλους.

Συνέβη στο Παρίσι πρόσφατα και μπορεί να συμβεί και αλλού. Μερικές εβδομάδες πριν, στον κινηματογράφο, ένα πρόσωπο αισθάνθηκε κάτι στο κάθισμά της. Όταν σηκώθηκε να δει τι ήταν, είδε μια βελόνα να βγαίνει από το κάθισμα με ένα συνημμένο «εσείς μολύνθηκε μόλις από το HIV.

Το κέντρο ελέγχου ασθενειών (στο Παρίσι) εκθέτει πολλά παρόμοια γεγονότα από πολλές άλλες πόλεις. Όλες οι δοκιμασμένες βελόνες ήταν θετικό HIV. Το κέντρο επίσης αναφέρει ότι οι βελόνες έχουν βρεθεί στους διανομείς μετρητών, σε δημόσιες τραπεζικές μηχανές.

Ζητάμε ο καθένας για να προσέχει όταν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους καταστάσεις. Όλες οι δημόσια καρέκλες, τα καθίσματα πρέπει να επιθεωρούνται με προσοχή πριν από κάθε χρήση. Μία προσεκτική οπτική επιθεώρηση πρέπει να είναι αρκετή. Επιπλέον, ζητούμε ο κάθε ένας από σας να περάσει αυτό το μήνυμα σε όλα τα μέλη της οικογένειάς του και των φίλων του.

Πρόσφατα, ένας γιατρός έχει διηγηθεί μια κάπως παρόμοια περίπτωση που συνέβη σε έναν από τους ασθενείς του στον κινηματογράφο Priya στο Δελχί.

Ένα νέο κορίτσι, που επρόκειτο να παντρευτεί σε μερικούς μήνες, τσιμπήθηκε, ενώ παρακολουθούσε έργο στον κινηματογράφο.. Η ετικέτα με τη βελόνα είχε μήνυμα «υποδοχή στον κόσμο της οικογένειας HIV. Αν και οι γιατροί είπαν στην οικογένειά της ότι απαιτούνται περίπου 6 μήνες πριν ο ιός γίνει ισχυρός για να αρχίσει το επιδρά στον οργανισμό και ότι ένα υγιές θύμα θα μπορούσε να ζήσει περίπου 5-6 έτη, το κορίτσι πέθανε σε 4 μήνες.

Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις δημόσιες θέσεις.

Σκεφτείτε ακριβώς τη διάσωση μιας ζωής με την αποστολή αυτού του μηνύματος. Παρακαλώ, δώστε μερικά δευτερόλεπτα του χρόνου σας και στείλτε αυτό το e-mail σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείτε.

4 Σχόλια so far »

 1. 1

  Καλά κρασιά

  αυτά τα chain mails τα βλέπω από το 94 που ήρθε το ιντερνετ στην Ελλάδα και απορώ που ακόμα δημοσιοποιούνται. Φανταστικές ιστορίες όπως η παραπάνω ή αυτή με το νεφρό μόνο μύθους δημιουργούν. Urban legents nothing more…

 2. 2

  Lykos said,

  Επειδή στο παρελθόν ξέρω για περίπτωση γυναίκας που έκανε one night stand μόνο και μόνο για να κολλήσει όποιον έβρισκε HIV και μία περίπτωση στις εκατό να υπάρχει να γίνει τότε καλύτερα να το πω και ας πέσει στην θάλασσα.

 3. 3

  Δεν αμφισβήτησα τις προθέσεις σου αλλά την ιστορία και τα στοιχεία που δίνεις, που φυσικά δεν είναι δικά σου και σου ήρθαν με email. Δεν είναι καλό να δημιουργούνται εντυπώσεις και να φοβάται χωρίς λόγο ο κόσμος. Καλύτερα θα ήταν να γράψεις για την περίπτωση που ξέρεις παρά να σπρώχνεις γράμματα που δημιουργούν αστικούς μύθους.

  Sad to see the world has come to this… HIV Warning A few weeks ago in a movie theatre in Melbourne a person sat on something that was poking out of one of the seats. When she got up to see what it was she found a needle sticking out of the seat with a note attached saying…

  «You have just been infected by HIV».

  The Disease Control Centre in Melbourne reports many similar incidents have occurred in many other Australian cities recently. All tested needles ARE HIV Positive. The Centre also reports that needles have been found in the cash dispensers in ATMs. We ask everyone to use extreme caution when faced with this kind of situation. All public chairs/seats should be inspected with vigilance and caution before use. 17 people have been tested positive in the Western suburbs alone in the last 2 months!!!

  A careful visual inspection should be enough. In addition they ask that each of you pass this message along to all members of your family and your friends of the potential danger. We all have to be careful at public places! This is very important. Just think about saving a life of someone even you don’t know by forwarding this message.

  Please, take a few seconds of your time to pass it along.
  Rob Bates
  Australian Red Cross Blood Service

  Σου θυμίζει τίποτα αυτό? Δεν έχει τρυπηθεί και κολλήσει κανείς από βελόνα σε κινηματογράφους. Αν γινόταν κάτι τέτοιο πιστεύεις ότι θα το μάθαινες από chain mail?

  Τέσπα. Δες μερικά links και ελπίζω να σταματήσει κάποτε αυτό το φαινόμενο.

  http://www.breakthechain.org
  http://www.chainletters.net
  http://www.cs.rutgers.edu/%7Ewatrous/chain-letters.html

 4. 4

  Κοίτα να δεις, σου έγραψα ένα κατεβατό αλλά μόλις πάτησα το submit εξαφανίστηκε. Μάλλον το θεώρησε spam.
  Ξαναγράφω λοιπόν.

  Δεν αμφισβήτησα τις προθέσεις σου αλλά την ιστορία και τα στοιχεία που δίνει. Φυσικά δεν είναι δικά σου και σου ήρθαν με mail αλλά το μόνο που δημιουργούν είναι φοβίες. Καλύτερα να έγραφες για περιπτώσεις που εσύ γνωρίζεις από πρώτο χέρι παρά να σπρώχνεις μύθους.

  Διάβασε και θα δεις ότι ποτέ δεν έγινε τίποτε από αυτά που αναφέρονται.
  http://www.breakthechain.org/exclusives/hivseats.html
  Σου θυμίζει κάτι?

  Τα chain mails μόνο σκοπό έχουν να μαζεύουν χρήματα ή email addresses ή αν το πάρουμε πιο ελαφρά να δημιουργούν αστικούς μύθους.


Comment RSS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

All you need is love

love love love

Shush your Mouth's Blog

This is my truth, now show me yours

Stefanos Skarmintzos

Ψήγματα Ιστοριας Bits of History

jgalanis

Just another WordPress.com site

HELLYWOOD

by MiltosTr

White Shadows

Antithesis

Λαϊκιστής

"Οι καιροί ου μενετοί" Θουκυδίδης

Oxtapus *blueAction

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ,ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Sotiris Lochaitis's Blog

κρίνω μόνο αυτούς που μου δίνουν το δικαίωμα

Αρέσει σε %d bloggers: