Το κακό, το καλό και το άσχημο


Το καλό και το κακό είναι άρρητα συνδεδεμένα. Χωρίς το ένα δεν υπάρχει και το άλλο. Αυτό ισχύει σχεδόν στα πάντα. Εάν δεν υπήρχε η έννοια του κακού δεν θα υπήρχε η έννοια του καλού και το αντίστροφο. Αυτές οι αντίθετες δυνάμεις ισχύουν στα πάντα στο σύμπαν και ισχύουν για να διατηρείται μια ισορροπία. Χωρίς του φτωχούς δεν θα υπήρχαν πλούσιοι. Χωρίς τους πλούσιους δεν θα υπήρχαν φτωχοί. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι πάντα. Αυτό που δίνει αξία στους πλούσιους είναι η φτώχια κάποιων άλλων. Και όσο πιο πλούσιοι είναι κάποιοι τόσο πιο φτωχοί είναι κάποιοι άλλοι. Ετσι ήταν και έτσι θα είναι πάντα. Υπάρχει λόγος λοιπόν που οι πλούσιοι προσπαθούν να κάνουν τους φτωχούς, φτωχότερους γιατί αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία σε αυτούς. Δεν θα μπορούσαν ποτέ οι πλούσιοι να επιτρέψουν να καλυτερέψουν τα πράγματα για τους φτωχούς γιατί αυτό θα τους έφερνε πιο κοντά άρα θα είχαν μικρότερη αξία. Δεν είναι κάτι περίεργο αυτό, είναι το «φυσικό» σε μια κοινωνία που η αξία κάποιου και το πόσο σημαντικός είναι καθορίζεται στο ποιος έχει το χρήμα. Σε παλιότερες εποχές ή ακόμα και τώρα όταν την αξία σε κάποιον την δίνει η γνώση, τότε αυτό τον κάνει να γίνει μυστικιστής. Γιατί πολύ απλά λίγοι πρέπει να έχουν την γνώση. Είχατε αναρωτηθεί γιατί;
Πριν από χρόνια έβλεπα τον Τζειμς Μποντ, ξέρετε αυτόν τον τύπο που γαμάει και δέρνει με τα σούπερ ρολόγια με λέιζερ και τα αυτοκίνητα που γίνονται υποβρύχια. Τότε εκείνο το επεισόδιο λεγόταν Gold Finger και είχε θέμα έναν τρελό που είχε στόχο το κεντρικό και μεγαλύτερο τότε θησαυροφυλάκιο των ΗΠΑ. Το θέμα όμως δεν ήταν ότι ήθελε ο τυπάκος να το κλέψει όπως θα περίμενε κάποιος, αλλά να του ρίξει πυρηνική βόμβα. Τρελός θα μου πείτε ήταν ότι ήθελε έκανε. Αμ δε… Μια χαρά μυαλό είχε ο τύπος. Απλά ήξερε αυτό που περιγράφω ποιο πάνω. Όσο πιο λίγο χρυσό θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τόσο μεγαλύτερη αξία θα έπαιρνε το χρυσό που είχε στην κατοχή του. Όλα καθορίζονται από την ζήτηση και την προσφορά. Όταν υπάρχει πολύ ζήτηση και λίγη προσφορά ξαφνικά είσαι περιζήτητος, απαραίτητος άρα και σπουδαίος. Όσο σε λιγότερα άτομα συγκεντρώνεται ο πλούτος τόσο πιο σημαντικός είναι αυτός ο κάποιος. Η αξία του στο χρηματιστήριο της αγοράς ανεβαίνει. Εάν οι φτωχοί γινόντουσαν λιγότερο φτωχοί, οι πλούσιοι δεν θα είχαν τόσο αξία, δεν θα ήταν τόσο μοναδικοί, δεν θα είχαν καμία αξία. Ο Δικαστή δεν θα είχε καμία ξαία εάν δεν υπήρχαν οι εγκληματίες, οι αστυνομικοί δεν θα είχαν καμία αξία, εάν δεν υπήρχαν ταραξίες, κουκουλοφόροι κτλ. Γενικά η ύπαρξη μιας ομάδας δίνει αξία και υπάρξη σε μια άλλη αντίθετη πάντα ομάδα. Εάν δεν υπήρχαν οι φτωχοί δεν θα υπήρχαν οι πλούσιοι.
Πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε περισσότερο και πιο πολύπλοκα για το ποιος κάνει τι. Πρέπει να είμαστε πιο σκεπτικιστές σε αυτά που βλέπουμε και ακούμε.
Πως θα ενεργήσει κάποιος που έχει ένα σωρό χρήματα για το καλό του λαού; Ανεξαρτήτως ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει ιδέα για το τι συμβαίνει στους φτωχούς, θα νοιαζόταν ποτέ πραγματικά για να το αλλάξει;
Πρέπει να είμαστε πιο σκεπτικιστές στην κατηγορηματική άρνηση μας ότι οι αστυνομικοί δεν είναι προβοκάτορες των διαδηλώσεων, γιατί εάν δεν υπήρχαν επεισόδια θα υπήρχε λόγος να υπάρχουν τα Ματ; Θα μπορούσαν να ζητήσουν αύξηση;
Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν λέμε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία να καταδικαστούν κάποιοι. Γιατί χωρίς ελεύθερους εγκληματίες δεν θα υπήρχαν δίκες, τουλάχιστον όχι τόσο πολλές. Εάν δεν υπήρχαν παραβάτες δεν θα υπήρχαν «σωφρονιστικά» ιδρύματα.
Θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι σοβαρά, εάν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν οι πλούσιοι ποτέ να καλυτερέψει η ζωή και η εκμετάλλευση των φτωχών.
Χωρίς του κακούς θα μπορούσαμε να το παίζουμε καλοι;
Θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά ποια από τα κακά που συμβαίνουν γύρω μας θα ξεβόλευαν εμάς, γνωστούς μας, συγγενείς μας και μετά να αναλάβουμε την προσωπική μας ευθύνη σε όλα αυτά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

All you need is love

love love love

Shush your Mouth's Blog

This is my truth, now show me yours

Stefanos Skarmintzos

Ψήγματα Ιστοριας Bits of History

jgalanis

Just another WordPress.com site

HELLYWOOD

by MiltosTr

White Shadows

Antithesis

Λαϊκιστής

"Οι καιροί ου μενετοί" Θουκυδίδης

Oxtapus *blueAction

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ,ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Sotiris Lochaitis's Blog

κρίνω μόνο αυτούς που μου δίνουν το δικαίωμα

Αρέσει σε %d bloggers: