Η εξουσία δεν φθείρει…διαφθείρει


Καμπάνας εισαγγελίας το ανάγνωσμα…
Σοφία (ευπρόσδεκτην) πρόσχωμεν…
——————————————————————————————
– Ο πρώην πρύτανης του Παντείου Αιμίλιος Μεταξόπουλος ο οποίος καταδικάστηκε σε 25ετή κάθειρξη για υπεξαίρεση ύψους 1 δισ. 105 εκατομμυρίων δρχ., απάτη σε βάρος του Δημοσίου και ψευδή βεβαίωση.

– Ο πρώην αντιπρύτανης Παναγιώτης Γετίμης ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών για υπεξαίρεση 470 εκατομ. δρχ. απάτη σε βάρος του Δημοσίου και ψευδή βεβαίωση.
– Ο πρώην υπεύθυνος του λογιστηρίου του Παντείου Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος σε 3 φορές ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για υπεξαίρεση 1 δισ. 132 εκατομμυρίων δραχμών, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, πλαστογραφία και ψευδή βεβαίωση.

– Ο υπάλληλος του Παντείου Μιχαήλ Παπαδοκωστάκης σε κάθειρξη 16 ετών για πλαστογραφία και απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

– Ο διοικητικός υπάλληλος Βλάσης Βεηκοντής, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών για πλαστογραφία και απάτη σε βάρος του Δημοσίου….

——————————————————————————————-

Άντε να τρίζουν σιγά σιγά κάποιες καρέκλες γιατί τα «προγράμματα» πάνε σύννεφο και οι καϋμένοι οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές παίρνουν όχι απλά «ψίχουλα» (σε σχέση με τα «πακέτα» )αλλά…τίποτα (για να μη πω τίποτα πιο βαρύ) 😉

Άντε για να μπει και κάποια σειρά και να σφίξουν κάποιοι κώλοι στο άβατον της Πανεπιστημιακής διαφοράς…

Με τις υγείες σας 😉

Ότι πιο εύστοχο, το διάβασα σε ένα σχόλιο στο αξιόλογο ιστολόγιο του Θεμη Λαζαριδη και το παραθέτω αυτούσιο.
Το έστειλε ο κος Κώστας Μιχαλόπουλος …
Δεν τους ξέρω προσωπικά τους ανθρώπους και ούτε έχω τίποτα μαζί τους, αλλά κάποτε πρέπει οι κλέφτες να μπαίνουν στη φυλακή. Έχει τόσο εξαθλιωθεί το ηθικό επίπεδο της κοινωνίας μας ώστε τέτοιες ποινές δεν βλάπτουν. Βέβαια δεν οφελούν και ιδιαίτερα γιατί το πάρτυ με το δημόσιο χρήμα θα συνεχίζεται. Αυτοί απλώς ήταν ή πολύ άτυχοι ή πολύ φαταούλες και τους πιάσανε. Εργάζομαι σε έναν χώρο που δυστυχώς γνωρίζω ότι πολλοί στο δημόσιο τα παίρνουν. Εδώ πάντως δεν πρόκειται για μια απλή δημόσια υπηρεσία. Πρόκειται για πανεπιστήμιο και μάλιστα κοινωνικών και πολιτικών επιστημών. Υποτίθεται ότι οι καθηγητές στις επιστήμες αυτές πρέπει να μας λένε τι πάει στραβά στον κόσμο μας και όχι να είναι οι ίδιοι κομμάτι του στραβού. Αν οι επιστήμονες και οι διανοούμενοι έγιναν κλέφτες η κοινωνία μας δεν έχει μέλλον. Μένουν μόνο οι καλλιτέχνες να αρχίσουν να κλέβουν και να αρπάζουν, γιατί έτσι και αλλιώς οι υπόλοιποι είναι μέσα στη λαμογιά.
Κακά τα ψέματα. Αυτή η βλακεία να θεωρούμε ότι στη δημοκρατία πρέπει να υπάρχει ανοχή έχει παρατραβήξει. Τι ανοχή και απέναντι σε ποιον; Στον κλέφτη υπουργό, στα πάμπερς του πρωθυπουργού, στις καταχρήσεις του πρύτανη, στο φακελάκι του γιατρού, στον εκβιασμό του εφοριακού, στη μίζα των προμηθειών, στα δομημένα των ασφαλιστικών ταμείων, στις κομπίνες του χρηματιστηρίου, και για να πάμε σε χαμηλότερο επίπεδο σε εμάς τους “κοινούς πολίτες” στο αυθαίρετο σπίτι μας, στο παρκάρισμα στις ράμπες των αναπήρων, στην ψευδή φορολογική δήλωση, στα διπλά βιβλία, στα κρυφά ενοίκια, στα σκουπίδια που πετάμε στο δρόμο, στο κλαξον που το βαράμε για πλάκα, τι να πρωτοπεί κανένας. Οι περισσότεροι από εμάς καθημερινά κάνουμε πολλές παρανομίες. Μικρές οι περισσότεροι και μεγάλες οι λιγότεροι. Όλοι πάντως κάπου και κάπως κλέβουμε. Άμα είσαι πρύτανης κλέβεις το ταμείο του πανεπιστημίου και άμα είσαι φοιτητής αντιγράφεις από την κόλλα του διπλανού σου. Αν είσαι υπουργός παίρνεις μίζα ακόμα και για τις γόμες που αγοράζει το υπουργείο σου και αν είσαι υπάλληλος ζητάς γρηγορόσημο. Ο καθένας από τη θέση του ότι μπορεί κλέβει. Ο οδηγός κλέβει την ησυχία μας κορνάροντας άσκοπα και ο γείτονας κλέβει την απόλαυση μιας καθαρής πόλης πετώντας τα σκουπίδια του από το μπαλκόνι. Λοιπόν η ανοχή έχει παρατραβήξει. Ο ένας ανέχεται τον άλλον και όλους μαζί μας ανέχεται μια άθλια πολιτεία την οποία και εμείς με το ζόρι την ανεχόμαστε. Αν λοιπόν μιλάμε για τέτοιου είδους ανοχή και επιείκια φτάνει πια ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ!!! Έγινε αηδία το πράγμα. Στη χώρα μας κανένας κανόνας δεν εφαρμόζεται. Όλοι καταπατούνται μαζικά. Έχουμε εξαχρειωθεί. Ας μπει λίγη τάξη. Ας σεβόμαστε λίγο ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί ότι έχουμε κοινό. Πως ζούμε έτσι; Ζωή είναι αυτή; Έτσι τα γράφω. Ελπίδα δεν έχω. Απλά τα σκέφτομαι γιατί θέλω να είμαι πιο κοντά στον άνθρωπο παρά στο ζώο.
Τέλος θα ήθελα να πω ότι αυτές οι κουβέντες ότι φταίνε οι διοικητικοί δεν είναι τίμια πράγματα. Μονίμως φταίνε οι κατώτεροι. Δεν είναι όμορφο πράγμα. Δεν φταίνε κυρίως οι κατώτεροι. Κυρίως οι ανώτεροι φταίνε. Και πρέπει να έχουμε την τιμιότητα να τα βάζουμε με τους ισχυρούς. Με τους ανίσχυρους είναι εύκολο να τα βάζεις. Ακόμα όμως και αν οι από κάτω, οι διοικητικοί δηλαδή είναι οι οργανωτές της κατάχρησης. Οι από πάνω, δηλαδή οι πρυτάνεις, τι κάνε; Δεν ελέγχανε τίποτα; Δεν μοιρίστηκαν τίποτα; Ε, τότε είναι ανίκανοι και μόνο για αυτό τους το θράσος να θέλουν να είναι αξιωματούχοι με τόση ανικανότητα πρέπει να τιμωρηθούν. Βέβαια εγώ πιστεύω ότι το δικαστήριο βρήκε την αλήθεια. Όλοι τους ένοχοι.

ΥΓ: Μου άρεσε η πρόταση του κ. Κλαμπατσανέα. Δεν ήξερα ότι ο πρώην πρόεδρος είχε πει τέτοιο πράγμα. Πράγματι εκτός από τα πρόστιμα και τις φυλακές έπρεπε να υπάρχουν και ηθικές ποινές. Τώρα δεν ξέρω ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος. Αλλά τι λέμε τώρα δεν γίνονται τέτοια πράγματα στη χώρα της αθλιότητας.

Συγνώμη για την ορθογραφία μου. Δεν είμαι διανοούμενος σαν τους άλλους. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί μπορώ να περιφανεύομαι ότι δεν σκέφτομαι μόνο την εύκολη κονόμα.

Advertisements

3 Σχόλια so far »

 1. 1

  tzonakos said,

  Αμα δε ξέρεις να κλέβεις καλύτερα να μην το κάνεις.
  Αυτο δεν έλεγαν οι Σπαρτιάτες ;
  Κλέψε αλλα μη σε πιάσουν. Ε, αυτούς τους έπιασαν.
  Εμένα δεν πρόκειται, αφου δεν κλέβω.
  Κατα τη λογική οτι οι καθηγητές λένε τι ειναι το σωστό αλλά κάνουν το λάθος, θα έπρεπε και οι μισοί παπάδες να είναι μέσα, με ανάλογες ποινές.
  Αυτο με τις ηθικές ποινές το βρίσκω σωστό αλλα πώς να το κάνεις ;
  Ξεβράκωμα, δέσιμο σε κολόνα και δημόσιο αυγούλωμα ;
  Δεν μπορείς, δημοκρατία βλέπεις.
  Ωστόσο ειναι εξοντωτικές οι ποινές και οι επόμενοι που θα πιαστούν θα έχουν την ίδια τύχη.
  Το θέμα είναι ποιοί, πόσοι και καθε πότε πιάνονται.
  Καλημέρα.

 2. 2

  Lykos said,

  Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και πάντα το ψάρι αρχίζεις να το καθαρίζεις από το κεφάλι. Δυστυχώς σε αυτή την χώρα το κεφάλι το έχουμε σε γυάλα… Κάθε μέρα με κλέβουν οι Τράπεζες, το δημόσιο, το αφεντικό μου…
  Πολύ φασαρία για το τίποτα πάλι… Έτυχε και κάποιος κάρφωσε αυτούς τους τύπους (σίγουρα κάποιον λόγω είχε) και τους έκλεισαν στην φυλακή. Έγινε ντόρος και μετά πάλι από την αρχή… Κάνει και στιχάκι.

 3. 3

  tzonakos said,

  Ε, δηλαδή βασιζόμαστε στο τυχαίο ή και «τυχαίο» κάρφωμα πιθανόν απο κάποιον που πήγε κι αυτός να φάει και δεν του έδωσαν….
  Γερά θεμέλια έχει αυτή η δημοκρατία …


Comment RSS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

All you need is love

love love love

Shush your Mouth's Blog

This is my truth, now show me yours

Stefanos Skarmintzos

Ψήγματα Ιστοριας Bits of History

jgalanis

Just another WordPress.com site

HELLYWOOD

by MiltosTr

White Shadows

Antithesis

Λαϊκιστής

"Οι καιροί ου μενετοί" Θουκυδίδης

Oxtapus *blueAction

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ,ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Sotiris Lochaitis's Blog

κρίνω μόνο αυτούς που μου δίνουν το δικαίωμα

Αρέσει σε %d bloggers: