Τρεις Λαλούν και Δυό Αρμέγουν….


Ο Tsopanis, το μαύρο πρόβατο, όλα τα ζώα που υπάρχουν στο mantri αλλά και αυτά που το επισκέπτονται αλλά και εγώ σαν ειδικευμένος γευσηγνώστης εγγυόμαστε ότι κανένα από τα ζώα που υπάρχουν αλλά και επισκέπτονται το mantri δεν καταναλώνουν μεταλλαγμένα προϊόντα. Και είμαι εγώ εγγυητής για αυτό, μια και προσέχω πολύ το διαιτολόγιο μου… Μπορεί να τρώνε ότι φόλα τους προσφέρουν, μπορεί να τρώνε ότι σαβούρα να ναι αλλά έξω από εδώ. Εδώ μέσα τρώνε μονό υγιεινές τροφές, τριφύλλι, σανό, πουρνάρια άντε και κανένα ραδίκι… Η παραγωγή του γάλακτος μας είναι από τις καλύτερες στον κόσμο και έχουμε και προβατάκια εκτός από αγελαδίτσες που βγάζουν γάλα light φυσικό, χωρίς συντηρητικά.
Εάν νομίζεται ότι εκεί έξω οι υπόλοιποι σας αγαπούν και σας προσέχουν όσο εμείς εδώ είστε γελασμένοι…

Image Hosted by ImageShack.us

Προσοχή! Tα προϊόντα αυτά προέρχονται ή είναι πιθανό να προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί µε µεταλλαγµένους οργανισµούς.
Αυτή η κατηγορία περιλαµβάνει επίσης τα προϊόντα των εταιριών που έχουν δώσει ασαφείς απαντήσεις και τα προϊόντα εταιριών που δεν έχουν απαντήσει στο σχετικό ερωτηµατολόγιο.

Carnation Nestlé
Dolca Nestlé
Lurpak Arla
Mister Cheez Τυρί – ΤριγωνάκιαFriesland
N’Joy ΦΑΓΕ
Neslac Nestlé
Αγνό Κρέμα Γάλακτος Αγνό
Αγνό Τυροκομικά Αγνό
Αγνό Φρέσκο Γάλα Αγνό
Αλπίνο Βούτυρο Αλπίνο
Αλπίνο Τυροκομικά Αλπίνο
Αλπίνο Φέτα Αλπίνο
Βίγλα Τυροκομικά Βίγλα
Δέλτα Κρέμα Γάλακτος Δέλτα
Δέλτα Μilko Δέλτα
Δέλτα Φέτα Δέλτα
Δέλτα Φρέσκο Γάλα Δέλτα

GreenPeace

Δηλ. Γαργάλα τα, γαργάλα τα, να κατεβούν παχιά τα γάλατα…
Στο βωμό του κέρδους πασάρουν όλα τα μεταλλαγμένα και τα τρώμε. Αλήθεια κανείς δεν αναρωτιέται, τόσα γάλατα, τόσα γιαούρτια και τόσα τυριά που βγάζει η Ελλάδα, το γάλα που το βρίσκουν; Σιγά την παραγωγή που έχουμε…

Φάρος ανάμεσα σε όλα αυτά τα σκατά ο Ολυμπος φυσικά… και φυσικά όπως κάθε τι καλό πέφτουν τα σκατά να το πνίξουν…

Ο όμιλος Δέλτα, με προφανή στόχο την αποδόμηση της εικόνας που έχουν οι καταναλωτές για το γάλα «Ολυμπος», παρουσίασε νέο προϊόν με την επωνυμία «Αυθεντικό Ολύμπου» – χρησιμοποιώντας την ίδια ακριβώς συσκευασία

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Advertisements

13 Σχόλια so far »

 1. 1

  και η ημερομηνια ληξης εχει οριστει απο την ΕΕ κατω απο την πιεση των αγελαδογαλαταδων να ειναι λιγες μερες για να μην θεωρουνται τα γαλατα απο το εξωτερικο φρεσκα

  τα οποια ειναι και καλυτερης ποιοτητας

 2. 2

  confused said,

  Ευτυχώς που δεν πίνω γάλα 😛
  Βασικά ΓΜΤ με μεγάλα γράμματα. Κι αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου 😦

 3. 3

  sunwing said,

  ΄..και γω δεν πίνω γάλα .. αλλά όλοι ή σχεδόν όλοι οι άλλοι πίνουν , βλέπεις..

 4. 4

  Lykos said,

  Εδώ είναι που κάνετε ένα λάθος sunwing και confused… Αν και δεν ξέρω μπορεί να έχετε κάποιο πρόβλημα με το γάλα και να μην πίνετε όπως έχουν πολλοί άνθρωποι, καταναλώνεται όπως όλοι σχεδόν όμως, γιαούρτια, κρέμα γάλακτος, γλυκά, τυριά, επιδόρπια, κρέμες κτλ. Η ανάφορά αυτή είναι της Greenpeace Ελλάς και αφορά μόνο Ελληνικά προϊόντα. Έγραψα μόνο για τα γαλακτοκομικά γιατί τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ θέμα για αυτά. Εκτός ότι υπάρχουν και άλλα, φαντάζομαι ότι και τα «ξένα γάλατα» θα έχουν την δική τους «ιστορία»…
  Στην κατηγορία υπάρχουν και:

  Ήπειρος Φέτα Ήπειρος
  Κολιός Τυρoκομικά Κολιός
  Κολιός Φρέσκο Γάλα Κολιός
  Κρέμα Τυριού Νatural Buko Arla
  ΜΕΒΓΑΛ Κρέμα Γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ
  ΜΕΒΓΑΛ Τοπίνο ΜΕΒΓΑΛ
  ΜΕΒΓΑΛ Φέτα ΜΕΒΓΑΛ
  ΜΕΒΓΑΛ Φρέσκο Γάλα ΜΕΒΓΑΛ
  Νουνού Γάλα Friesland
  Νουνού Κρέμα Γάλακτος Friesland
  Πίνδος Τυροκομικά Πίνδος
  Ροδόπη Τυροκομικά Ροδόπη
  Ροδόπη Φρέσκο Γάλα Ροδόπη
  ΦΑΓΕ Κρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ
  Advance ΔΕΛΤΑ
  After School Choco ΦΑΓΕ
  Beautiful MEΒΓΑΛ
  Chocomania MΕΒΓΑΛ
  Danette Επιδόρπια ΔΕΛΤΑ
  Duettino ΜΕΒΓΑΛ
  FruYo ΦΑΓΕ
  Harmony ΜΕΒΓΑΛ
  Nouvelle ΦΑΓΕ
  Vitaline ΔΕΛΤΑ
  Αγνό Γιαούρτια Αγνό
  ΔΕΛΤΑ Γιαούρτια ΔΕΛΤΑ
  Καραμελέ ΦΑΓΕ
  Κολιός Γιαούρτια Κολιός
  Algida Παγωτά Unilever
  Αγνό Παγωτά Αγνό
  Δέλτα Παγωτά ΔΕΛΤΑ
  Δωδώνη Παγωτά Παγωτά Δωδώνη
  ΕΒΓΑ Παγωτά ΕΒΓΑ
  Β.Ι.Κ.Ι Μπέϊκον Β.Ι.Κ.Ι
  Β.Ι.Κ.Ι Παριζάκι Β.Ι.Κ.Ι
  Β.Ι.Κ.Ι Σαλάµι Β.Ι.Κ.Ι

 5. 5

  anonymous said,

  Μας δουλεύεις, ρε φίλε; Πόσα πήρες από τον ΟΛΥΜΠΟ για να τον διαφημίσεις;

  Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ανήκει σε όμιλο εταιρειών υπό την επωνυμία «ΤΥΡΑΣ» με έδρα στα Τρίκαλα. Στον ίδιο όμιλο υπάγονται η TYRBUL στη Βουλγαρία και η TYROM στη Ρουμανία. Και μερικές ακόμα μικρές φίρμες διάσπαρτες στην Ελλάδα.

  Όπως είδαμε και πριν από ένα χρόνο στον Ευαγγελάτο, φέρνουν το γάλα από τη Βουλγαρία εδώ και το βαφτίζουν Ελληνικό. Με τον ίδιο τρόπο που το βαφτίζουν και βιολογικό. ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ.

  Πρώτον φοροδιαφεύγουν ΧΟΝΤΡΑ γιατί φέρνουν γάλα και το περνάνε ως λιπαρά. Είδαμε το κόλπο με το πάνω στρώμα λιπαρών στο βυτείο.

  Το ίδιο γάλα από αγελάδες που βόσκουν στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία χρησιμοποιείται για τα βιολογικά που λες εσύ. Ο έλεγχος για την πιστοποίηση γίνεται μια δυο φορές το χρόνο. Μιλημένα το πώς και πού και πότε. Με 5.000 στο φακελάκι, σου πιστοποιούν ακόμα και ότι η γιαγιά μου είχε ροδάκια.

  Μη μας δουλεύεις και μην κάνεις γκρίζα διαφήμιση. Αν έγραφες μόνο ότι οι ΤΑΔΕ και ΤΑΔΕ πουλάνε πιθανώς GMO-containing γάλα, ΟΚ. Αλλά εσύ κάνεις ΚΑΙ διαφήμιση μαζί.

  Ωραίο ΦΑΡΟ διάλεξες μεγάλε!

 6. 6

  anonymous said,

  Αλήθεια, μήπως πήρε το αφτί σου κάτι πρόστιμα που έριξε πρόσφατα ο ΕΦΕΤ στην ΤΥΡΑΣ;

  Αν πρέσεξες, έλεγε ότι έριξε πρόστιμα σε προϊόντα της ΤΥΡΑΣ που παρασκεύαζε για λογαριασμό της ΟΛΥΜΠΟΣ. Φυσικά, αφού τα πρόστιμα δεν τα έφαγε η ΟΛΥΜΠΟΣ απευθείας, είναι καθαρή και αθώα, εε;;

  Έξυπνο!

  Επίσης, είχε γίνει δικαστικός αγώνας με την ΔΕΛΤΑ για τη χρήση του ονόματος ΟΛΥΜΠΟΥ. Αγώνας που δε νομίζω ότι δικαίωσε την ΤΥΡΑΣ. Αν κάνω λάθος, συγνώμη, αλλά εγώ θυμάμαι ότι δε βγήκε απόφαση.

  Δεν μπορεί κάποιος να καβατζώνει μια ολόκληρη περιοχή της Ελλάδας και να απαιτεί δικαστικά να μην χρησιμοποιεί το ίδιο όνομα καμία άλλη εταιρεία. Στο κάτω κάτω, πληρώνει κανένα ποσό στο Ελληνικό Δημόσιο για τη χρήση του ονόματος ΟΛΥΜΠΟΣ;

  Αν είναι έτσι, να καβατζώσω κι εγώ το όνομα ΑΘΗΝΑ. Καλό εε;

 7. 7

  tsopanis said,

  @anonymous
  Αν μου επιτρέπετε να επέμβω και γω ,μιας και είμαι από την περιοχή στην οποία υπήρξε η συγκεκριμένη διαμάχη μεταξύ των βιομηχανιών Ολύμπου και Δέλτα. Όντως τη δικαστική διαμάχη την κέρδισε ο Ολυμπος, με αποτέλεσμα η Δέλτα να αλλάξει ονομασία στο παρασκέυασμά της και να το ονομάσει «αυθεντικό Βίγλα Ολύμπου» 😛

  Τεσπα, όμως δεν είναι αυτό το θέμα μας πιστεύω.
  Απορώ από που συμπέρανες ότι ο Lykos «τα πήρε από τον Όλυμπο»!!! 😛
  Μάλλον δε προσεξες καθόλου το κείμενο και την πηγή αυτού.

  Αν διάβαζες πιο προσεχτικά…
  Μάλλον έμεινες στην εικόνα (φωτό) της αρχικής σελίδας.
  Ας είναι, καλώς ήρθες 😉

 8. 8

  Lykos said,

  Τα στοιχεία ότι ο Όλυμπος δεν χρησιμοποιεί μεταλλαγμένα είναι από την Greenpeace Ελλάς, τώρα εάν νομίζεις ότι η Greenpeace τα παίρνει για να βγάζει τα προϊόντα που την «χορηγούν» καθαρά από μεταλλαγμένα, αυτό είναι δικαίωμα σου. Πρέπει όμως να πω ότι είναι πιο πιθανό, βλέποντας και τον κατάλογο όλων των προϊόντων που είναι ύποπτα αλλά και αυτά που δεν είναι ύποπτα, θα ήταν οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες να πληρώνουν για να κλείνουν στόματα παρά να πληρώνουν π.χ. ο Δουκίδης. Ποιος είναι ο Δουκίδης; Ή ο Δημητρίου κ.α.
  Επίσης με την ίδια λογική του «όλοι τα παίρνουν», φτάνεις και στο συμπέρασμα ότι τα παίρνω και εγώ. Δεν με απασχολεί εάν πιστεύεις ή εάν συνεχίσεις να το πιστεύεις, απλά θα σου πω ότι με αυτή την λογική και εγώ θα μπορούσα να υποστηρίξω, ότι είσαι άνθρωπος της Δελτα, που σερφάρει στο net και υπερασπίζεται την εταιρεία ή τα παίρνει απο την Δελτα. Αλλά δεν θα το κανω, γιατί δεν είμαι αυτής της λογικής. Πέρα από την πρώτη παράγραφο που ομιλώ για το mantri, μόνο η παράγραφος που λέω για τον «φάρο» Ολυμπο είναι δική μου και αποτελεί προσωπική κρίση. Τώρα εάν είναι να διαφωνείς με αυτά που λέω, για αυτά που πιστεύω, (τουλάχιστον αυτή την στιγμή) είναι και αυτό δικαίωμα σου.

  Έχω μια εντύπωση ότι το πρόβατο θα βγάλει σπυριά όταν διαβάσει περι Ευαγγελάτου, αλήθεια ο Ευαγγελάτος από πού πληρώνεται;

  Όταν άνοιξα το θέμα αυτό, δεν είχα κανένα σκοπό να πω για την Ολυμπος, το ότι βρήκα αυτή την δημοσίευση σε εφημερίδα ήταν ο λόγος που έγραψα για αυτήν. Όσο για του Γάλατα, γαργάλατα νομίζω ότι ήμουν σαφής όταν είπα ότι δεν βγάζουμε τόσο πολύ γάλα στην Ελλάδα.
  Lykos

 9. 9

  anonymous said,

  ΟΚ, ας υποθέσουμε ότι δεν τα πήρες.

  Τα στοιχεία της Greenpeace δεν αναφέρουν ποιες εταιρείες έδωσαν στοιχεία και κρίθηκαν ΟΚ. Λένε μόνο ποιες ΔΕΝ έδωσαν.

  Εσύ αυθαίρετα επέλεξες μια συγκεκριμένη εταιρεία που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα (από τις πολλές) για να τη διαφημίσεις. Αυτό από μόνο του δημιουργεί υποψίες.

  Το να χρησιμοποιείς το όνομα της Greenpeace και να βάζεις στο στόμα τους κάτι που ΔΕΝ είπαν, είναι σωστό;

  Με αυτή τη λογική, εφόσον δεν έβγαλε καμία λίστα για τα προϊόντα ζύμης, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Καραμολέγκος (τυχαίο όνομα) είναι ΟΚ και βιολογικός. Αμ, δεν πάει έτσι.

  Το πρόβατο θα έχει απόλυτο δίκιο να βγάλει σπυριά για τον Ευαγγελάτο. Κι εγώ βγάζω. Αλλά από αυτόν είδα το πώς γίνεται η παράνομη εισαγωγή γάλακτος και η φοροδιαφυγή των εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή η κλοπή από την τσέπη μου αφού είμαι ο μαλάκας φορολογούμενος που πληρώνει τους φόρους της κάθε ΤΥΡΑΣ και κάθε ΟΛΥΜΠΟΣ. Δεν είχα πάει ποτέ στο τελωνείο να με ενημερώσουν επί τόπου.

 10. 10

  Lykos said,

  Ποιος είπε ότι την επέλεξα αυθαίρετα; Και ποιος σου είπε ότι ο κατάλογος δεν λέει για τις εταιρίες που είναι εντάξη, για τις εταιρείες που έδωσαν στοιχεία; Τουλάχιστον όταν κάνεις κριτική, ψάξε το λίγο. Μόλις πρίν λίγο ανέβασα ένα μέρος απο τον κατάλογο, στο ήδη υπάρχον θέμα.
  Όπως θα διαπιστώσεις Υπάρχουν πολλές εταιρείες. Τώρα για τον Καραμολέγκο, εαν είχες διαβάσει το θέμα, θα έβλεπες ότι είναι για τα μεταλλαγμένες ζωοτροφές, οπότε μόνο για ζωικά προιόντα θα μπορούσε να λέει.

 11. 11

  anonymous said,

  Συνεπώς, από μια λίστα με πολλές φίρμες γάλακτος που είναι βιολογικές (κατά την Greenpeace) εσύ επέλεξες να διαφημίσεις το ένα από όλα και μάλιστα με φωτογραφία.

  ΟΚ. Ναι εγώ δεν το έψαξα.
  Εσύ, φιλαράκι, δεν έπρεπε να το είχες πει από την αρχή;

  Αντί να μιλάς για ΦΑΡΟΥΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ δεν έπρεπε να πεις ότι ξέρετε, από τη λίστα της Greenpeace εγώ γουστάρω ένα συγκεκριμένο γάλα και σας το προτείνω;

  Εγώ βλέπω πολλούς ΦΑΡΟΥΣ στη λίστα που δημοσιεύεις τώρα.
  Να ξέρουμε τι λέμε καμιά φορά!

  (Ο Καραμολέγκος ήταν τυχαίο όνομα και το είπα, ήταν το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό)

 12. 12

  anonymous said,

  Επειδή μου την είπες φιλαράκι, πήγα μια βόλτα από τη σελίδα της Greenpeace και αυτά που βρήκα εδώ :
  http://www.greenpeace.org/raw/content/greece/press/118523/112553.pdf

  δεν έχουν σχέση με αυτά που ισχυρίζεσαι.
  Η ΔΕΛΤΑ (την αναφέρω μόνο και μόνο επειδή εσύ τη χρησιμοποιείς στο post σου) είναι ΟΚ. Το ίδιο και πολλές άλλες εταιρείες.

  Αντιθέτως ο ΤΥΡΑΣ που είναι η μητρική του ΟΛΥΜΠΟΥ και που παράγει πολλά προϊόντα του, δεν είναι.

  Μήπως άλλη φορά να το ψάχνεις λίγο καλύτερα πριν πεις κάτι;

 13. 13

  Αλεκα said,

  καλα μπραβο σας επειτελους και καπιος που λεει ολοι την αληθεια και οχι μπαρουφες!!!!!!


Comment RSS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

All you need is love

love love love

Shush your Mouth's Blog

This is my truth, now show me yours

Stefanos Skarmintzos

Ψήγματα Ιστοριας Bits of History

jgalanis

Just another WordPress.com site

HELLYWOOD

by MiltosTr

White Shadows

Antithesis

Λαϊκιστής

"Οι καιροί ου μενετοί" Θουκυδίδης

Oxtapus *blueAction

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ,ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Sotiris Lochaitis's Blog

κρίνω μόνο αυτούς που μου δίνουν το δικαίωμα

Αρέσει σε %d bloggers: