Διδακτικές Διακοπές


Χτες γύρισα από διακοπές. Πέρασα πολύ όμορφα. Είπα για πρώτη φορά καλοκαίρι να βγω και εγώ εκτός Ελλάδας και πολύ καλά έκανα. Πήγα στην Βαρκελώνη και μετανιώνω που γύρισα για πολλούς λόγους. Τόσους που δεν φτάνουν οι αριθμοί να τους μετρήσω. Δεν θέλω να πω τίποτα προς το παρόν, παρά μόνο ότι ήταν πολύ διδακτικές διακοπές. Έμαθα πάρα πολλά και θυμήθηκα και πολλά άλλα.
Θυμήθηκα.
Στο μουσείο του Νταλί θυμήθηκα πόσο και γιατί μου αρέσει ο Νταλί, θυμήθηκα ότι αυτό που βλέπεις δεν είναι απαραίτητα αυτό που είναι και ότι το ταλέντο περισσεύει σε κάποιους ανθρώπους. Θυμήθηκα πως είναι να κουράζεσαι πάρα πολύ για να προλάβεις να κάνεις πράγματα που πραγματικά είναι υπέροχα και να μην σε νοιάζει ότι περπατάς από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδι, πως είναι να ανακαλύπτεις νέα πράγματα.
Έμαθα.
Έμαθα λίγο πιο καλά τον Πικάσο και γιατί είναι ο μεγαλύτερος ζωγράφος όλων των εποχών. Έμαθα πιο καλά τον Γκαουντί και ότι το παραμυθένιο μπορεί να είναι και λειτουργικό. Έμαθα πως ζουν σε άλλες χώρες… δηλ. καλά. Αλλά αυτά που έμαθα καλύτερα από όλα, αυτά που τελικά είναι τα πιο σημαντικά διδάγματα από αυτό το ταξίδι είναι ότι παρά όλες τις δυσκολίες που υπήρχαν εάν θέλεις κάτι και κάνεις θυσίες το καταφέρνεις.
Και ότι τελικά δεν έχει σημασία τι έχεις αλλά τι κάνεις με αυτό. Δεν έχει σημασία πόσο χρόνο έχεις, αλλά τι κάνεις με αυτό. Δεν έχει σημασία τι κληρονομείς αλλά τι κάνεις με αυτό. Δεν έχει σημασία ποιος και πότε έφτιαξε κάτι, πόσο ωραίο ή πόσο σπουδαίο ήταν αυτό, αλλά τι κάνεις με αυτό.

Πριν από 2 μέρες ήμουν εκεί…

Σήμερα είναι εδώ.

8 Σχόλια so far »

  1. 1

    Τα ταξίδια είναι η καλύτερη -επειδή είναι βιωματική- εκπαίδευση. Μέσα από τη διασκέδαση, μέσα από τη ζωντάνια των παραστάσεων και της βόλτας μαθαίνουμε και ψυχαγωγούμαστε. Πάντα να περνάς έτσι καλά.

  2. 2

    Πολύ τις ζήλεψα αυτές τις διακοπές!
    Νταλί και Πικάσσο, ε;;

    Θέλω κι εγώ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Κι αυτά που έμαθες, είναι σπουδαία – αλλά νομίζω πως όλοι, κατά βάθος τα ξέρουμε…..

    Καλό κουράγιο τώρα, εδώ που γύρισες… 🙂

  3. 3

    Λάκης said,

    υπάρχει κάτι καλύτερο από τα ταξίδια? Πείτε μου! γνωρίζεις νέα πρόσωπα, εικόνες, καταστάσεις, θες να «ρουφάς» συνεχώς! Βέβαια κατά τη γνώμη μου τα ωραία ταξίδια πρέπει να συμπληρώνονται από μια καλή παρέα για να μοιράζονται μαζί σου όλα αυτά τα ωραία πράγματα που ζεις. Μακάρι να ταξίδευα κάθε μέρα!

  4. 5

    tsopanis said,

    Τα κεφάλια μέσα τώρα όμως… 😉
    Γαμώτι 😛

  5. 6

    tzonakos said,

    Βαρκελώνη ;;; ουάου.
    Ωραία.
    Καλως ηρθες πίσω τωρα 🙂

  6. 7

    Lampirella said,

    Kαλώς ήρθες πίσω!
    Εγώ πάντως, σου εύχομαι όλα σου τα ταξίδια να είναι το ίδιο διδακτικά αλλά και με περισσότερη διάρκεια. 🙂

  7. 8

    laxanaki said,

    Μπορεί να φανώ κακιά, ότι δεν έχω γρι από τέχνη… αλλά το μουσείο του picasso σου άρεσε??? Μη με κακοχαρακτηρήσετε… αλλά ο κεντρικός πίνακας που ήταν παραλλαγή του Velazquez…. με άφησε άφωνη. Έβλεπα όλο τον κόσμο να κάθεται να τον κοιτάει και γω προσπαθούσα να καταλάβω ποιος είναι ποιος…
    Ο Gaudi όλα τα λεφτά όπως και οι καταλανοί!!


Comment RSS

Σχολιάστε

All you need is love

love love love

Shush your Mouth's Blog

This is my truth, now show me yours

Stefanos Skarmintzos

Ψήγματα Ιστοριας Bits of History

jgalanis

Just another WordPress.com site

HELLYWOOD

by MiltosTr

Disconnect

Σκέψεις και ιδέες για έναν κόσμο συνεχώς συνδεδεμένο.

White Shadows

Antithesis

Λαϊκιστής

"Οι καιροί ου μενετοί" Θουκυδίδης

Oxtapus

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ,ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Βίκυ Παπαπροδρόμου: ό,τι πολύ αγάπησα (ποίηση, πεζογραφία & μουσική)

Μ' αρέσουν τα ποιήματα που ζουν στο δρόμο, έξω απ' τα βιβλία: αυτά που τουρτουρίζουν στις γωνιές κι όλο καπνίζουν σαν φουγάρα· που αναβοσβήνουν, μες στη νύχτα, σαν Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια... [Νίκος Χουλιαράς]