Επιστημονική φαντασία…


Μια φορά και ένα καιρό σε έναν μακρινό γαλαξία υπήρχε ένας πλανήτης που το αποτελούσαν μια ομοσπονδία από μαντριά, παχνιά και στρούγκες… Σε ένα μικρό μαντρί ο Τσοπάνης που έπαιρνε τις αποφάσεις όριζε κάποια μικρά αλλά ατίθασα πρόβατα που τους άρεσε να λιάζονται, να πίνουν καφέ και να ξενυχτάνε, κάνοντας τα πάντα για να κατεβάσουν όσο πιο λίγο γάλα ήταν δυνατόν. Ο Τσοπάνης για να ελέγχει αυτά τα πρόβατα είχε εκπαιδεύσει μερικά από τα πιο περίεργα τσοπανόσκυλα όλου του γαλαξία. Γαβγίζανε, φωνάζανε, δαγκώνανε, αλλά λόγω του ατίθασου του χαρακτήρα των προβάτων ο τσοπάνης δεν έλεγε τίποτα, άλλωστε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, αυτός πάντα έπαιρνε το γάλα που ήθελε. Το πλήθος των τσοπαναραίων που ηγούνταν αυτού του μικρού μαντριού δεν ήταν μεγάλο, βασικά ήταν 2-3 οικογένειες που για να μην τσακώνονται μεταξύ τους για την καρδάρα, αποφάσισαν κάθε 4 χρόνια να ρίχνουν κέρμα για το ποια οικογένεια θα έκανε κουμάντο. Όποια οικογένεια και εάν έκανε κουμάντο πάντως, τα τσοπανόσκυλα έμεναν τα ίδια. Τα ίδια και απαράλλαχτα τσοπανόσκυλα, με τις ίδιες σκυλίσιες φάτσες… (ότι και εάν σημαίνει αυτό). Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, έπρεπε να υπάρχει και ένας εξωτερικός «εχθρός» κάποιος που να αναγκάσει τα πρόβατα να είναι πάντα μέσα στο μαντρί και να μην επιχειρήσουν τίποτα περίεργο. Για να το πετύχουν αυτό, αποφάσισαν να αφήσουν ανεξέλεγκτους εκτός του μαντριού, αλλά πάντα με ελεγχόμενες δόσεις επιθέσεων στα πρόβατα, τους λύκους. Οι λύκοι ήταν ανεξάρτητοι, ήταν κάτι σαν ένα διαφορετικό κράτος μέσα στα περίχωρα του μαντριού, αλλά όσο ήταν ελεγχόμενη η είσοδος τους στο μαντρί αλλά και αποτρεπτικός μηχανισμός για τα πρόβατα, οι τσοπαναραίοι δεν τους ενοχλούσαν. Υπηρετούσαν και αυτοί τον σκοπό τους.

Καποια στιγμή κληρώθηκε να ελέγξει το μαντρί μια οικογένεια τσοπαναραίων που είχε καιρό να κληρωθεί και αυτή προσπάθησε να κάνει ότι ήταν καλύτερο για να κατεβάσουν ποιο πολύ γάλα τα πρόβατα. Έτσι θεώρησε καλό να αφήσει τα τσοπανόσκυλα να εκφοβίζουν τα προβατάκια για να κάνουν όσο ποιο πολύ γάλα γινόταν. Αυτό τελικά αποδείχτηκε λάθος κίνηση μια και τα τσοπανόσκυλα άρχισαν να δαγκώνουν τα πρόβατα, να τα χτυπάνε και να τους πετάνε καπνογόνα.

Η κατάσταση έγινε τόσο άσκημη που κάποια στιγμή οι υπόλοιποι τσοπαναραίοι φώναζαν γιατί νόμιζαν ότι όταν θα έρθει η σειρά τους τα πρόβατα δεν θα είχαν τίποτα να κατεβάσουν και τα πρόβατα τα πήραν στο κρανίο τόσο πολύ, που έμοιαζε ότι θα μπορούσαν να επιχειρήσουν μέχρι και απόδραση. Πέρασαν τα χρόνια και ήρθε και πάλι η κλήρωση να βγάλει την ίδια οικογένεια τσοπαναραίων. Φοβισμένοι αυτοί ότι τα πρόβατα θα αρχίσουν να συμπεριφέρνονται ακόμα πιο αλλοπρόσαλλα από πριν αποφάσισαν να κοιμίσουν για λίγο τα πρόβατα δίνοντας τους αυτό που ήθελαν, λίγη παραπάνω ασφάλεια, τουλάχιστον από τους λύκους, μια ψευδαίσθηση ότι μπορούσαν να την κάνουν, μια ψευδαίσθηση ότι τα προβλήματα τους τελείωναν. Έτσι οι τσοπαναραίοι πήραν μια κρίσιμη απόφαση.
Αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό και πλήρως τηλεοπτικά καλυπτόμενο επεισόδιο, ανάμεσα στους λύκους και τους σκύλους. Έβαλαν τα σκυλιά τους σε μια σειρά και τα οδήγησαν στο δάσος. Εκεί φυσικά οι λύκοι τους πήραν στο κυνήγι, δαγκώνοντας τους όπου έβρισκαν, αυτό ήταν το πάτημα των τσοπαναραίων που το έπαιξαν ανίδεοι, βγήκαν με όλα τα σκυλιά σε παράταξη πιάνοντας μερικούς λύκους από αυτούς που δεν τηρούσαν τις συμφωνίες. Τωρα πιά τα πρόβατα μπορούσαν να κοιμηθούν ήσυχα ότι οι λύκοι τουλάχιστον δεν υπάρχουν και ότι υπάρχει και η πιθανότητα να σταματήσουν να δαγκώνουν και οι σκύλοι. Τώρα μπορούσαν να κοιμηθούν ήσυχα… ή μήπως δεν μπορούσαν;

Advertisements

1 Response so far »


Comment RSS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

All you need is love

love love love

Shush your Mouth's Blog

This is my truth, now show me yours

Stefanos Skarmintzos

Ψήγματα Ιστοριας Bits of History

jgalanis

Just another WordPress.com site

HELLYWOOD

by MiltosTr

White Shadows

Antithesis

Λαϊκιστής

"Οι καιροί ου μενετοί" Θουκυδίδης

Oxtapus *blueAction

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ,ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Sotiris Lochaitis's Blog

κρίνω μόνο αυτούς που μου δίνουν το δικαίωμα

Αρέσει σε %d bloggers: