Το κοινωνικό κράτος της απαξίωσης….


Πραγματικά δεν ξέρω πώς να ακουμπήσω ένα τέτοιο θέμα. Δυστυχώς για άλλη μια φορά το Κράτος αποδεικνύει ότι ό,τι κάνει δεν είναι απλά μια οικονομική διαχείριση που κατά την γνώμη του είναι σωστή. Ο κοινωνικός ιστός σαπίζει όλο και πιο πολύ από την σαπίλα αυτών που κυβερνάνε και δυστυχώς μοιάζει ό,τι καλό έχει γίνει να καταρρέει μαζί  με τις ελπίδες μας.

Στις 24.01.08 έγινε αναστολή λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ), ενός κέντρου του οποίου εργασία είναι η συλλογή, ανάλυση και επεξεργασία πληροφοριών για τα ναρκωτικά (τί ναρκωτικά υπάρχουν, ποιες ουσίες, πώς διακινούνται) -απαραίτητων όπως τόνισε ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ κ. Πουλόπουλος για τον τακτικό επανασχεδιασμό της πολιτικής και στρατηγικής κατά των ναρκωτικών.

Ονομαζόταν Εθνικό γιατί ακριβώς αυτός ήταν ο σκοπός του, Εθνικός, αλλά δυστυχώς για άλλη μια φορά το κράτος έδειξε την σαπίλα που απαρτίζει τον κορμό του. Ένα κράτος που βλέπει τους πολίτες του σαν οικονομικούς αριθμούς, χωρίς κανένα κοινωνικό προσανατολισμό και πάντα με γνώμονα την  καταστολή παρά την πρόληψη. Δυστυχώς ο τομέας της Πρόληψης πεθαίνει και κανένα ΜΜΕ και κανένας πολιτικός και κανένας φορέας του κράτους δεν ενδιαφέρετε. Το μόνο που μετράει είναι τα μαρούλια και το πώς θα φάνε κάποιοι περισσότερα λεφτά. Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική του Κράτους που από λάθος θέλει να ονομάζει τον εαυτό του Ελληνικό. Ελληνικό κράτος μπορεί να ονομάζεται ένα κράτος που έχει σαν σκοπό και σαν γνώμονα το καλό του Ελληνα. Πράγμα που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την κοινωνική (για να μην επεκταθώ σε άλλους τομείς) πολιτικής που ασκείτε. Βλέπετε το κράτος θεωρεί πιο “οικονομικό” να κάνει καταστολή των ναρκωτικών, να αφήνει τους νέους εκτεθειμένους στα ναρκωτικά, από το να κάνει πρόληψη. Φυσικά θα μπορούσε κάποιος να αφήσει αιχμές για οικονομικά συμφέροντα που μπορεί να υπάρχουν από διάφορους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες με τους εμπόρους ναρκωτικών, αλλά εγώ δεν τις αφήνω…

Απλά σχολιάζω την άρση χρηματοδότησης ενός κέντρου σαν το ΕΚΤΕΠΝ, την ελλιπή χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ και κατά συνέπεια των κέντρων πρόληψης σε όλη την Ελλάδα. Φυσικά οι απεργίες των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης δεν είναι ένα από τα θέματα που πουλάνε στα ΜΜΕ, ούτε ότι σε κάποια κέντρα είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες και συνεχίζουν να δουλεύουν, πιστοί στο επιστημονικό αλλά και κοινωνικό τους καθήκον. Αλλά βλέπετε η αίσθηση του καθήκοντος δεν είναι κάτι που μπορούμε να αναζητήσουμε σε κάτι τόσο απρόσωπο και σάπιο όπως ο μηχανισμός που λέγεται κράτος.

 

Για την ιστορία και μόνο

το  Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία (ΕΚΤΕΠΝ), ήταν αρμόδιο για τη συλλογή επίσημων αντιπροσωπευτικών στοιχείων για τον ελληνικό χώρο, και αποτελούσε ένα από τα 16 Εθνικά Εστιακά Σημεία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία (REITOX) του EMCDDA. Το ΕΚΤΕΠΝ παρουσίαζε κάθε χρόνο τα στοιχεία που συγκέντρωνε συστηματικά στις Ετήσιες Εθνικές Εκθέσεις που έκανε αποστολή στο Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Ναρκωτικά (EMCDDA) και στις Ετήσιες Εκθέσεις για την κατάσταση των ναρκωτικών στην Ελλάδα που εξέδιδε για τους Έλληνες επαγγελματίες υγείας, τους ερευνητές και τους υπεύθυνους φορείς για τη χάραξη πολιτικής.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

All you need is love

love love love

Shush your Mouth's Blog

This is my truth, now show me yours

Stefanos Skarmintzos

Ψήγματα Ιστοριας Bits of History

jgalanis

Just another WordPress.com site

HELLYWOOD

by MiltosTr

White Shadows

Antithesis

Λαϊκιστής

"Οι καιροί ου μενετοί" Θουκυδίδης

Oxtapus *blueAction

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ,ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Sotiris Lochaitis's Blog

κρίνω μόνο αυτούς που μου δίνουν το δικαίωμα

Αρέσει σε %d bloggers: