Οταν οι μπάτσοι σκοτώσουν τα παιδιά σας τότε θα βγείτε απ’ τα κλουβιά σας…


Ο κόσμος αυτής της χώρας αλλά και κάθε χώρας εναποθέτησε τις ελπίδες του στο κράτος για να τον προστατέψει, να τον φυλάξει. Να προστατέψει την ζωή του, την περιουσία του, την αξιοπρέπεια του, τα κεκτημένα του. Αυτά που έδωσε την ζωή του  για να αποκτήσει, αυτά που κάποιοι έδωσαν το αίμα τους για να απολαύσουν οι επόμενες γενιές. Έναποθέτησαν της ελπίδες τους για την προστασία του υλικού τους κόσμου στο κράτος που θέσπισε νόμους για την προστασία του πολίτη, για την αξιοπρέπεια του, την ζωή του, για την προστασία της δικαιοσύνης, για την εφαρμογή των νόμων. Έναποθέτησαν τις ελπίδες για να την αναπτέρωση του πνευματικού τους κόσμου στην εκκλησία, στην θρησκεία. Και τελικά το μόνο που πήρε ήταν μια απαξίωση. Έδωσε την εμπιστοσύνη του σε ανθρώπους που υποτίθεται ότι θα υπερασπίζονταν τον άνθρωπο, τους νόμους, τις αξίες και αυτοί που υποτίθεται ότι θα υπερασπίζονταν το μέλλον του, την ζωή του την περιουσία του, την αξιοπρέπεια του, ήταν οι πρώτοι που τα τσαλάκωσαν. Ήταν και είναι οι πρώτοι που παρανομούν, που καταπατούν τον νόμο, που δεν τιμωρούνται, που κλέβουν, που δεν πληρώνουν ποτέ και για τίποτα. Που παραβιάζουν όλους τους νόμους που οι ίδιοι θέσπισαν, οι ίδιοι υποτίθεται θα υπερασπίζονταν και το μόνο που ήθελαν και θέλουν είναι να κερδίσουν. Αυτοί που θα έπρεπε να υπερασπιστούν τον πολίτη, θα έπρεπε να τον προστατέψουν είναι οι πρώτοι που τον απαξιώνουν, των τιμωρούν, τον καταδικάζουν και βγαίνουν όχι απλά ατσαλάκωτοι αλλά με καινούριο κουστούμι… κουστούμι πολλών εκατομμυρίων.

 

Σε μια χώρα και ένα κράτος που δεν δείχνει σεβασμό στους πολίτες, στους νέους, τους συνταξιούχους, στους εργαζόμενους, στους νόμους, στην δημοκρατία, την δικαιοσύνη, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια τι περιμέναμε να γίνει?

 

Σε μια χώρα που το κράτος είναι το παρακράτος, όταν σε μια χώρα το κράτος είναι αυτό που σκοτώνει κάθε μέρα όχι με σφαίρες ντουμ, ντουμ αλλά με την ίδια του την πολιτική, όταν ξεφτιλίζει κάθε μέρα τους πολίτες, σωματικά, πνευματικά, όταν τους χλευάζει κάθε μέρα, όταν παρανομεί κάθε μέρα, όταν επιτρέπει την κλεψιά, όταν αφήνει τον κόσμο έρμαιο στα καρτέλ, στους κλέφτες (δηλαδή στους ίδιους) όταν ξεπουλάει την με αίμα ποτισμένη γη στην εκκλησία και κάθε εκκλησία, όταν αφήνει τους κερδοσκόπους να χτυπούν κάθε μέρα τους πολίτες, όταν αφήνει κάθε μέρα τους πολίτες, να ταλαιπωρούνται στις δημόσιες υπηρεσίες, τα κακά νοσοκομεία, όταν τους ξεφτιλίζει κάθε μέρα, με κάθε κίνηση, κάθε απόφαση, τους χλευάζει κάθε μέρα με κάθε λόγο που βγάζει, τι περιμέναμε να γίνει σε αυτή την χώρα?

 

Και ποιος φταίει για όλα αυτά? Φταίει το κράτος μόνο? Ποιο είναι το κράτος αυτό? Είναι κάτι ξεχωριστό από εμάς? Είναι κάτι μακριά από εμάς? Είναι κάτι διαφορετικό από εμάς? Εμείς βολεμένοι τόσα χρόνια από μια κατάσταση που μας έκλεβαν αλλά και κλέβαμε, δεν αφήσαμε τα πράγματα να εξελιχθούν έτσι?

 

Μπάτσοι… τους έχω χεσμένους τους μπάτσους… πάντα τους είχα. Αλλά δεν έχω χεσμένους αυτούς που είναι πίσω από την στολή του μπάτσου. Γιατί και ο μπάτσος δεν είναι τίποτα διαφορετικό από κάποιον καταπιεσμένο, που παίρνει λίγα λεφτά τον πηδάνε από το πρωί μέχρι το βράδυ και βγάζει το κομπλεξ του, σαν όλους εμάς όπου μπορεί. Η μπατσοστολή του δίνει εξουσία και δύναμη και την μπατσοστολή του την δίνει η πολιτεία και την πολιτεία την καθορίζουμε σε πολύ μεγάλο μέρος εμείς. Ναι… είναι δολοφόνοι οι μπάτσοι… ένα μεγάλο μέρος τους… αλλά κοίτα ποιος μιλάει… Εγώ… Εσύ… αλήθεια υπάρχει μεγαλύτερος εγκληματίας από αυτόν που απλά αδιαφορεί? Και όλοι αιδαφορούμε, βολευόμαστε, καθόμαστε και κάνουμε κριτική. Πάντα φταίει ένας άλλος, πάντα ένας τρίτος. Τρώμε κάθε μέρα όλα τα σκατά στην μάπα, βράζουμε μέσα μας για κάθε μαλακία, κάθε αδικία, κάθε παπαριά που τρώμε από την τηλεόραση, τους ρουφιανοδημοσιογράφους, τους καυλομπάτσους του κερατά, τους στρατόκαυλους για 12 μήνες (18 για μένα) τους μαλάκες στον δρόμο, τους μαλάκες στην εφορία, την αδιαφορία στα νοσοκομεία, την πουστιά, την κλεψιά, την απατεωνιά, την χλεύη κάθε μέρα από τους πολιτικούς και τι κάνουμε? Τι? Απλά γινόμαστε ίδιοι, κάποιοι κλέφτες, κάποιοι ρουφιάνοι και ένα τεράστιο ποσοστό από εμάς αδιάφοροι… αδιάφοροι…

 

Οταν οι μπάτσοι σκοτώσουν τα παιδιά σας τότε θα βγείτε απ’ τα κλουβιά σας λένε οι αναρχικοί… Και οι μπάτσοι σκοτώνουν αλλά αλήθεια σε αυτή την πρόταση, σε αυτό το σύνθημα Οταν οι μπάτσοι σκοτώσουν τα παιδιά σας τότε θα βγείτε απ’ τα κλουβιά σας

 

Ποιος μοιάζει να έχει την μεγαλύτερη ευθύνη?

 

 

 

Advertisements

7 Σχόλια so far »

 1. 1

  alekos said,

  Η κ.Διαμαντοπούλου πυθεία ή …γνώστης σχεδίου ???
  Δείτε το βίντεο που βρήκα στο ​​​​​politis-gr​​​​​
  Ας πούνε επιτέλους την αλήθεια.
  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ .!!!!!!

 2. 2

  indictos said,

  Ποιος μοιάζει να έχει την μεγαλύτερη ευθύνη?

  Ποιός;

  Το βόλεμα;
  η αδιαφορία;
  ότι πάντα σαν λαός βλέπουμε μόνο γύρω από τον εαυτό μας;
  η πλύση εγκεφάλου;

  Ποιός γαμώ το κέρατο μου;

 3. 3

  dyosmaraki said,

  Ποιός μοιάζει να έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη ?
  Τα ίδια τα εκλεγμένα πολιτικά κόμματα που έστρεψαν τον κόσμο στην απογοήτευση και την αδιαφορία (η στο καβούκι τους όπως λες, αφού έπαψαν να ελπίζουν).
  – Εκείνοι που εξέλεξαν την παρούσα κυβέρνηση διαπίστωσαν πως όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις αποδείχτηκαν φούμαρα και οι ίδιοι θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για την εκλογή μιας κυβέρνησης που δεν κατάφερε να παίξει τον ρόλο για τον οποίο είχε εκλεγεί, δηλαδή να προστατέψει την σωματική ακεραιότητα των πολιτών της αλλά και την ιδιοκτησία τους.
  – Εκείνοι που εξέλεξαν κάποιο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης επειδή διαπίστωσαν πως τα υπόλοιπα κόμματα πέρα από την ψηφοθηρία δεν κάνουν τίποτα για να ελέγξουν και να χαλιναγωγήσουν το κυβερνόν κόμμα όπως όφειλαν και επομένως η παθητικότητα σημαίνει συνυπευθυνότητα.
  – Οσο για την άποψη των αναρχικών πως χρειάζεται να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή για να βγούν οι πολίτες από το καβούκι τους θα έλεγα πως μάλλον πρόκειται για κάποια διεστραμμένη ιδεολογία. Το αίμα και ο φόνος δεν φέρνουν οπωσδήποτε τη συνειδητοποίηση των πολιτών. Εάν όμως μου έλεγες πως αυτή την άποψη την διατύπωσαν κουκουλοφόροι θα άρχιζα να ψάχνομαι….

 4. 5

  adioristos said,

  Η ευθύνη μας βαραίνει όλους..Που τόσα χρόνια σκύβουμε το κεφάλι..Που συνεχίζουμε να είμαστε ραγιάδες..Που λέμε <>..Που βγάζουμε από τα σχολεία μας παπαγαλάκια..Που δεν σκύψαμε κι εμείς οι εκπαιδευτικοί και η κοινωνία ολόκληρη πάνω από τη νεολαία μας..Έπρεπε να πεθάνει ένας νέος άνθρωπος για να αφυπνιστούμε??
  Πιστεύετε άραγε ότι αφυπνιστήκαμε? Όταν την Τρίτη κάποιοι συνάδελφοι αντί να κατεβούν στο δρόμο για το θάνατο του μαθητή μας,βρήκαν ευκαιρία να βγούν στην αγορά ή να πιούν καφέ, εγώ λέω ότο μάλλον είμαστε άξιοι της μοίρας μας..Καί ανάξιοι να λεγόμαστε εκπαιδευτικοί..Και πρώτος από όλους εγώ..
  Έστω κι έτσι, στα Γιάννενα κατεβήκαμε 5000 άνθρωποι στο δρόμο..Αυτό αφήνει μια ελπίδα για αλλαγή..

 5. 6

  Lykos said,

  Έλα Αλέκο, πόσο τυφλοί μπορεί να είμαστε? Πόοοοοσο? Χαχαχαχαχα….Ναι καλά… και μετά ξημέρωσε… εχω ακούσει όλες τις πιθανές μαλακίες αυτό τον καιρό. Ότι είναι οργανωμένο από το ΠΑΣΟΚ, ότι ο Σύριζα είναι πίσω από όλα αυτά, ότι τα οργανώνουν οι Αμερικανοί… ότι τα οργάνωσε η κυβέρνηση για να φύγει η επικαιρότητα από το Βατοπαίδιο και ο καθένας λέει ότι του καυλώσει… Για μένα η ουσία όμως δεν είναι εκεί… αλλά η παρακμή. Και αυτή μπορείς να την διαπιστώσεις από όποια μεριά και εάν το δεις. Παρακμή, εάν το οργανώνει κάποιο κόμμα, παρακμή εάν το οργανώνει η κυβέρνηση, παρακμή εάν απλά είναι μια αυθόρμητη αντίδραση του κόσμου. Παρακμή οι μπάτσοι, τα Ματ, τα κόμματα, ο κόσμος, το κράτος, το παρακράτος, εμείς. . . όποιος είναι τυφλός… μπορεί πολύ απλά να λέει ότι θέλει και να βρίσκει ότι δικαιολογία θέλει μένοντας σε αυτή. Εγώ δεν θα το κάνω.

  Indictos
  Όλα αυτά μαζί και χώρια… όλα αυτά και πολλά άλλα….

  Dyosmaraki,
  Διαπίστωση είναι αυτή που κάνουν καλή μου και μάλλον έτσι είναι…

  Ο δείμος του πολίτη, Κανείς δεν θα το κάνει, αλλά και να το κάνει θα είναι υποκριτής. Η συγνώμη είναι κάτι που το δείχνεις με πράξεις όχι με λόγια… και από πράξεις χωλαίνουμε…

  Adioristos
  Συμφωνώ.. φταίμε όλοι… τελικά έχουμε ότι μας αξίζει…

 6. 7

  zoyzoy said,

  ο δείμος του πολίτη:Εδώ δεν ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει ο θύτης που «έφαγε» τον 15χρονο περιμένεις να ζητήσουν οι άλλοι.Για όλη αυτή την κατάσταση ας πάρει ο καθένας μας την ευθύνη που του αναλογεί!!!


Comment RSS · TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

All you need is love

love love love

Shush your Mouth's Blog

This is my truth, now show me yours

Stefanos Skarmintzos

Ψήγματα Ιστοριας Bits of History

jgalanis

Just another WordPress.com site

HELLYWOOD

by MiltosTr

White Shadows

Antithesis

Λαϊκιστής

"Οι καιροί ου μενετοί" Θουκυδίδης

Oxtapus *blueAction

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ,ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Sotiris Lochaitis's Blog

κρίνω μόνο αυτούς που μου δίνουν το δικαίωμα

Αρέσει σε %d bloggers: