Free…


Advertisements

3 Σχόλια so far »

 1. 2

  Ετεοκλής said,

  Για καθίστε λίγο ρε παληκάρια. Όσο κι αν ταυτιζόμαστε με τους Παλαιστίνιους (ετεοκρήτες, φιλισταίους, ιουδαίους), πρέπει να πούμε ότι την μα… τους την έχουν κάνει. Πρώτον, ήθελαν για κυβέρνηση την Χαμάς. Περαστικά τους τώρα. Δεύτερον, δεν ήταν και παναγίτσες. Θέλουν «απελευθερωτικό αγώνα» χτυπώντας πολιτικούς στόχους και αμάχους εντός του Ισραήλ; Συγνώμη, αλλά θα πρέπει να δεχτούν τις απώλειές τους όταν κάνουν απελευθερωτικό αγώνα. Μπορεί το Ισραήλ να γίνεται υπερβολικό, αλλά οι εσκεμμένες ή μη απώλειες στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του πλανήτη είναι το μόνο σίγουρο. Φυσικά μη περιμένει κανείς να μπει το Ισραήλ με χερσαίες δυνάμεις σ’ ένα τέτοιο πεδίο μάχης.

  Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η βλακεία που δέρνει την Χαμάς και την Χεζμπολλάχ (παρά τα όσα καλά μπορεί να έχουν κάνει για τον λαό τους). Όσοι ξέρουν από Άραβες, θα γνωρίζουν ότι τους διακατέχει η νοοτροπία «δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεββάτι». Όταν το Ισραήλ αποσύρθηκε από τα Γκολάν, απ’ ό,τι φαίνεται, το μόνο που κατάλαβαν ήταν ότι κέρδισαν το Ισραήλ και ότι μπορούν να κερδίσουν περισσότερα. Άρα θα έπρεπε να συνεχίσουν την προκλητική πολιτική τους έναντι του Ισραήλ.

  Το Ισραήλ πήγε εκεί για να μείνει. Δεν είναι Μεγάλη Βρετανία που είχε ως αποικία της την Ινδία κι αν την έχανε θα πήγαινε πίσω στο Λονδίνο. Οι Ισραηλινοί ή πέφτουν στην θάλασσα ή παλεύουν για να επιβιώσουν. Είναι ηλίθιοι στην Χαμάς και την Χεζμπολάχ που δεν εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες για πολιτικό διάλογο. Ο Γιτζχάκ Ράμπιν δολοφονήθηκε επειδή σύναψε την συμφωνία ειρήνης το ’94. Η ισραηλινή κοινωνία έχει διχαστεί βαθύτατα για το ζήτημα της ειρήνευσης και το κράτος έχει φτάσει στο σημείο να συγκρούεται με τους πολίτες του που δεν επιθυμούν ειρήνευση με υποχωρήσεις. Έφτασε το Ισραήλ στο σημείο να έχει ανθρώπους που πολέμησαν τους Άραβες και ξέρουν καλά τι σημαίνει πόλεμος, όπως ο Εχούντ Μπαράκ, να συζητούν για συμφωνίες ειρήνευσης με τους Παλαιστινίους! Και τώρα είναι τόσο ηλίθιοι που έχουν φτάσει στο σημείο ο Σιμόν Πέρες να είναι υπέρ της συνέχισης των επιχειρήσεων. Τόσο ηλίθιοι είναι στην Χαμάς. Θέλει πολιτικό μυαλό η όλη κατάσταση και μυαλό δεν έχουν. Νομίζουν ότι με τα Αλλάχ Άκμπαρ και τις ανθρωποβόμβες θα ρίξουν τους ισραηλινούς στην θάλασσα. Όσο ανεγκέφαλοι είναι οι δικοί μας πολιτικοί, άλλο τόσο είναι και αυτοί εκεί στα παλαιστινιακά εδάφη. Τι άλλω να πω για την ηλιθιότητά τους!!! Αν τους έχετε ζήσει εκεί κάτω θα καταλάβετε ότι αυτή την στιγμή κυριαρχεί η βλακεία τους.

  Το Ισραήλ με την σειρά του απαντά σκληρά, αλλά πότε δεν απάντησε; Κανείς δεν θέλει να σκοτώνονται τόσοι άμαχοι, αλλά οι μουλάδες, ιμάμηδες κτλ που κάνουν κουμάντο κάτω, μεγαλώνουν τον κόσμο με το όραμα του να ρίξουν τους ισραηλινούς στην θάλασσα. Πως λένε μερικοί δικοί μας να σπάσουμε τα σύνορα να μπούμε στην Τουρκία και να ανάψουμε κεριά μέσα στην Αγιά Σοφιά….κάτι αντίστοιχο. Το Ισραήλ είναι στην ουσία πολλά επιμέρους Ισραήλ. Άλλοι έχουν το όραμα της ειρήνης και της συνεργασίας, άλλοι το όραμα του να διώξουν τους Παλαιστινίους, άλλοι να ζήσουν αποκομμένοι μεταξύ τους κτλ. Το σίγουρο είναι ότι τώρα υπήρχαν άνθρωποι που θα μπορούσαν να συζητήσουν. Αλλά οι ηλίθιοι της Χαμάς, σκέφτονται με το Κοράνι στον εγκέφαλο. Αν φέρνεις σε αδιέξοδο τους ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να συζητήσεις και να κερδίσεις πράγματα, τότε ή θα τους αναγκάσεις να σε τσακίσουν ή θα τους καταστήσεις ανίκανους στα μάτια του λαού τους, με αποτέλεσμα να φέρεις πιο σκληροπυρηνικούς. Ο Νετανιάχου δεν είναι μακρυά πλέον.

  Αφού μιλήσαμε για τους Φιλισταίους, πάμε τώρα στους Άραβες και μέσα από αυτά θα καταδειχθεί όχι η ηλιθιότητα, αλλά η πανηλιθιότητα των Ελλήνων πολιτικών που έγιναν όλοι υπερασπιστές αυτές τις μέρες.

  Οι Σύριοι δέχτηκαν τους Παλαιστίνιους μετά από πολέμους με το Ισραήλ; Οι Αιγύπτιοι πότε τους βοήθησαν; Να θυμηθούμε ότι η Αίγυπτος έγινε στόχος της Τζαμάα αλ Ισλαμίγια (Αδελφοί Μουσουλμάνοι) επειδή δεν βοήθησε τους Φιλισταίους και συνεργάστηκε με το Ισραήλ; Να μιλήσουμε για τον Λίβανο που έγινε μπάχαλο επειδή τους δέχτηκε και έκαναν ό,τι γούσταραν; Να μιλήσουμε για τις συνθήκες διαβίωσης ακόμα και σήμερα στην Σάμπρα και την Σατίλα που αν δεν είναι ίδια με την Λωρίδα της Γάζας, σίγουρα είναι χειρότερα; Να μιλήσουμε για την Ιορδανία που έκανε τον Μαύρο Σεπτέμβρη και σκότωσε όσους Φιλισταίους δεν έχει σκοτώσει το Ισραήλ τόσα χρόνια στους πολέμους που έκανε; Και μη πούμε για τους Βερβερίνους, τους Λίβυους, που λόγω Καδάφι πήγαν να παίξουν το χαρτί του παναραβισμού.

  Τέλος, να θέσω κι ένα ακόμα ερώτημα. Γιατί η κομπλεξο-Αλέκα, ο φασιστο-Αλέκος, ο μικρός Γιωργάκης και οι οπαδοί τους δεν κάνουν πορείες και δεν τα χώνουν στον Λίβανο που έχει τους Παλαιστινίους κυριολεκτικά σαν σκουπίδια, να ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων, ουσιαστικά είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς καμία ελπίδα για το μέλλον; Γιατί δεν τα χώνουν στην Συρία που τόσα χρόνια είχε επιβάλει το παρακράτος της με πολλές δολοφονίες εντός του Λιβάνου; Γιατί δεν κάνουν πορείες κατά της Ιορδανίας που σκότωσε χιλιάδες Φιλισταίους κατά τον Μαύρο Σεπτέμβρη ή που έχει τους Φιλισταίους να ζουν σε προσφυγικές υπανάπτυκτες περιοχές ή που για να γίνει «κάτι» ένας Φιλισταίος, σε μια χώρα που αποτελεί πλειοψηφία, πρέπει να υπογράψει χαρτί ότι θα υποτάσσεται στην μοναρχία των Χασεμιτών;

  Ρητορικές ερωτήσεις φυσικά, επιλεκτική μνήμη και άγιος ο Θεός…

 2. 3

  Lykos said,

  Ήρθες να μας πεις πόσο χαζοί είναι οι Παλαιστίνιοι και ότι ουσιαστικά παίρνουν αυτό που τους αξίζει… ότι πρέπει να δεχτούν τις απώλειες τους… ότι μπορεί οι Ισραηλινοί να γίνεται υπερβολικοί και από πάνω ειρωνεύεσαι τους Παλαιστίνιους λέγοντας περαστικά τους…
  Για μένα τα λόγια σου πέφτουν στο κενό… μοιάζουν να έρχονται σαν μακρινός αντίλαλος στο μέσο ενός πολέμου φρίκης, αίματος και ουρλιαχτών…
  Δεν αμφιβάλλω ότι φταίνε και οι Παλαιστίνιοι, δεν αμφιβάλλω ότι έχουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης, σχεδόν ποτέ δεν φταίει η μια πλευρά.
  Έρχεσαι μέσα σε αυτό το χώρο και ουσιαστικά μειώνεις ένα ολόκληρο λαό, τους αποκαλείς βλάκες και γίνεσαι ακριβώς σαν αυτούς που λένε ότι για όλα φταίνε οι Εβραίοι.
  Ποτέ δεν με ένοιαξε το τι θα γραφτεί σε αυτό το blog, το τι θα πει ο καθένας, άλλωστε όλοι κρίνονται για αυτά που γράφουν. Μπορεί ο καθένας να γράψει ότι θέλει εδώ μέσα, αλλά αυτή την έλλειψη σεβασμού για νεκρούς δεν θα την ανεχτώ ξανά. Οποιοδήποτε άλλο ποστ με την παραμικρή ειρωνεία σε στυλ περαστικά τους θα διαγράφεται, κάτι που ποτέ δεν έχει γίνει εδώ μέσα…


Comment RSS · TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

All you need is love

love love love

Shush your Mouth's Blog

This is my truth, now show me yours

Stefanos Skarmintzos

Ψήγματα Ιστοριας Bits of History

jgalanis

Just another WordPress.com site

HELLYWOOD

by MiltosTr

White Shadows

Antithesis

Λαϊκιστής

"Οι καιροί ου μενετοί" Θουκυδίδης

Oxtapus *blueAction

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ,ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Sotiris Lochaitis's Blog

κρίνω μόνο αυτούς που μου δίνουν το δικαίωμα

Αρέσει σε %d bloggers: