Codex Alimentarius…Το απόλυτο μέσο αποπληθυσμού?


Αντιγράφω και πάλι. Αυτή την φορά όχι για να περάσω, αλλά για να ξεπεράσω; Για να σωθώ; Για να φωνάξω; χμμμ….

Codex Alimentarius:

Το απόλυτο διατροφικό μέσο μαζικής εξόντωσης ; Η σύγχρονη παγκόσμια κοινωνική μαγεία (μαγγανεία);

Codex Alimentarius: Το απόλυτο μέσο αποπληθυσμού !

Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από εκφυλιστικές παθήσεις, λόγω κακής διατροφής και περιορισμένης λήψης σημαντικών διατροφικών στοιχείων, εάν επιτραπεί στους ισχυρούς παγκόσμιους οργανισμούς να «ομογενοποιήσουν» τον κόσμο μέσω του νέου Κώδικα Διατροφής…

Επιμέλεια – απομαγνητοφωνηση: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

Πολύ λίγοι είναι προς το παρόν εκείνοι που έχουν ακούσει για την ύπαρξη του Διατροφικού Κώδικα (Codex Alimentarius), ενώ και οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν την εφιαλτική πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την πανίσχυρη αυτή εμπορική επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανα κοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Κώδικα (http://www.codexalimentarius.net/web/index_en.jsp), αποστολή του είναι να «προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών και να διασφαλίσει την τήρηση των κανονισμών του διεθνούς εμπορίου, προωθώντας παράλληλα τον συντονισμό όλων των κανονισμών που αφορούν στην παραγωγή τροφής και λαμβάνονται από διεθνείς κυβερνητι κούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς».

Η λειτουργία του Δια τροφικού Κώδικα στηρίζεται σε μία σύμπραξη ανάμεσα στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization – FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό (World Health Organization – WHO).

Η ιστορία του Κώδικα αρχίζει το 1893, όταν οι επικεφαλής της Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας αποφάσισαν ότι ήταν απαραί τητο να δημιουργηθεί ένα σύνολο συγκεκριμένων οδηγιών, βάσει των οποίων τα δικαστήρια θα έκριναν τις υποθέσεις που σχετίζο νταν με ζητήματα διατροφής και τροφίμων. Το όνομα που δόθηκε στις οδηγίες αυτές ήταν «Codex Alimentarius» και εφαρμόστηκε με επιτυχία έως την πτώση της αυτοκρατορίας το 1918.

Ωστόσο, εμπνευστής του διατροφικού κώδικα στη σύγχρονη -οργουελική- εκδοχή του (σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Natural Solutions Foundation, ιατρό Sp. Rima E. Lainbow., από ομι λία της στον αμερικανικό Εθνικό Οργανισμό Διατροφής – Codex and Nutricide, 2005–που θα δείτε στο αγγλόφωνο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος)

ΕΙΝΑΙ η εταιρία του DER MEER, ή IG FARBEN που παρασκεύαζε από το θανατηφόρο μείγ μα αερίων που χρησιμοποιούνταν στους περίφημους θαλάμους αερίων, μέχρι τον χάλυβα και τα πυρομαχικά των Ναζί…

Μετά τη λήξη του Πολέμου και την καταδίκη 24 από τα μελών της από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης, η εταιρία «διασπάστηκε» σε τρεις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, τις γνωστές BASF, Hoechst και Bayer. Η ιδέα που εισηγήθηκε ο derMeer μετά την αποφυλάκιση του αφορούσε στον έλεγχο του πληθυσμού μέσα από την τροφή -η οποία έμελλε να υλοποιηθεί αρκετά χρόνια αργότερα.

Η επανεισαγωγή του Κώδικα Διατροφής αποφασίστηκε το 1962 σε μία συνεδρίαση του ΟΗΕ, προκειμένου «να προστατευθεί η υγεία των καταναλωτών». Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεύθυνη για τον Κώδικα Διατροφής επιτροπή είναι επιτροπή εμπορίου χωρίς υγειονομική αρμοδιότητα, παρόλο που χρηματοδοτείται κατά το 1/3 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Από το 2002, οπότε και οι μεγάλες βιομηχανίες επέλεξαν να στη ρίξουν τον Κώδικα (παρά τις εισηγήσεις για αναίρεση του από μισθωμένο εξωτερικό σύμβουλο αξιολόγησης), αυτός χρησιμοποιείται με την κάλυψη πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς τόσο των φαρμάκων, όσο και των αγροτικών και χημικών προϊόντων, προωθώντας την αύξηση των κερδών τους και την υλοποίηση της ατζέντας τους για έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού. Στην τελευταία συνεδρίαση για την προώθηση του Διατροφικού Κώδικα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2008, αποφασίστηκε να τεθούν οι ΗΠΑ επικεφαλής χώρα της επιτροπής, με τη σταθερή υποστήριξη των συμμάχων τους (Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Σιγκαπούρη και Ε.Ε.).


Συντονισμένη απειλή για την παγκόσμια υγεία

Ο Κώδικας δρα υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπο ρίου, έχοντας τη λογική των Ναπολεόντιων νόμων – αντί δηλαδή για τη συνήθη πρακτική, κατά την οποία αναγράφονται τα διατροφικά στοιχεία και οι ουσίες που απαγορεύονται, ο Κώδικας αναγράφει μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιουδήποτε διατροφικού είδους και στοιχείου δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν.

Όπως εξηγεί η δρ. Ριμα Λέυμποου, από την 1η Ιανουαρίου 2010, οπότε η εφαρμογή του Κώδικα θα γίνει υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αν ένα κράτος-μέλος αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του από άλλο κράτος-μέλος, όσο εξωφρενική και αν είναι αυτή.

Πολλοί κρατικοί οργανισμοί και υπηρεσίες, όπως η Διεύθυνση Θεραπευτικών Αγαθών της Αυστραλίας, επιχειρούν να κατευνάσουν τις ανησυ χίες του κοινού, καταφεύγοντας σε δια βεβαιώσεις ότι οι οδηγίες του Κώδικα για την κατάργηση των βιταμινών και των μετάλλων δεν θα εφαρμοστούν στη χώρα τους. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρί ζει ποιοι άλλοι συνοδευτικοί νόμοι θα θεσπιστούν εν όψει της εναρμόνισης των κρατών-μελών του Οργανισμού με τις οδηγίες του Κώδικα.

Ορισμένες από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον Διατροφικό Κώδικα, οι οποίες προτείνεται να τεθούν σε ισχύ στο προσεχές μέλλον και, θα είναι αμετάκλητες, περιλαμβάνουν τα εξής:

Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση Θρεπτικών Ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων για την «πρόληψη, αντιμετώπιση ή θεραπεία οποιασδήποτε πάθησης ή ασθένειας», χαρακτηρίζοντάς τις «τοξίνες ή δηλητήρια».

Κάθε είδος τροφής (ακόμα και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα) θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα δήθεν «τοξικά» θρεπτικά στοιχεία (εκτός και αν οι καταναλωτές μπορούν να παράγουν και να καταναλώνουν την τροφή τους σε τοπικό επίπεδο).

Μία πρόγευση της εν λόγω οδηγίας είχαν οι καταναλωτές των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2008, με την υποχρεωτική υποβολή των μαρουλιών και του σπανακιού της χώρας σε μαζική επεξεργασία με ακτίνες, στο όνομα της «δημόσιας ασφάλειας»!!!!!!. Αν ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έπραξε με γνώμο να την προστασία του κοινού, τότε γιατί δεν ενημερώθηκε η αμε ρικανική Κοινή Γνώμη;

Τα επιτρεπόμενα θρεπτικά στοιχεία θα είναι περιορισμένα σε αυτά που αναγράφονται στη λίστα του Κώδικα, η οποία θα περιλαμβάνει «ευεργετικές» ουσίες, όπως το Φθόριο_(3,8 mg ημερη σίως), το οποίο θα συλλέγεται από βιομηχανικά απόβλητα…

Όλα τα θρεπτικά στοιχεία (π.χ. δι βιταμίνες Α, Β, C, D, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο) ανακηρύσσονται παράνομα σε θερα­πευτικές δοσολογίες και θα μειωθούν σε ποσότητες αμελητέες, με μέγιστο όριο το 15% της σημερινής συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

Ακόμα και με συνταγή γιατρού θα είναι αδύνατο για κάποιον να βρίσκει τα παραπάνω στοιχεία σε μεγαλύτερες θεραπευτικές δόσεις, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται. Είναι πιθανό να ανακηρυχθούν παράνομες οι συμβουλές που δίνονται για τη διατροφή και αφορούν σε βιταμίνες και μέταλλα (συμπεριλαμβανομένων των άρθρων που θα δημοσιεύονται σε περιοδικά ή στο Διαδίκτυο, καθώς και προφορικών συμβουλών σε οποιονδήποτε). Τέτοιου είδους πληροφόρηση ενδέχεται να θεωρηθεί συγκεκαλυμμένη παρεμπόδιση του εμπορίου και ίσως να οδηγήσει σε οικονομικές κυρώσεις για την εμπλεκόμενη χώρα.

Όλες οι αγελάδες που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων σε όλο τον πλανήτη θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε αγωγή με τη γενετικά τροποποιημένη αυξητική ορμόνη των βοοειδών της γνωστής Μονσάντο.

Όλα τα ζώα που θα χρησιμοποιούνται για τη διατροφή θα υποβάλλονται σε αγωγή με ισχυρά αντιβιοτικά και εξωγενείς αυξητικές ορμόνες, Θα επανεισαχθεί η χρήση στη διατροφή επικίνδυνων και καρκινογόνων εντομοκτόνων συμπεριλαμβανομένων και επτά από τα θεωρούμενα ως δώδεκα χειρότερα (όπως π.χ. το DDT, το εξαχλωροβενζόλιο, το αλντρίν και το , τοξαφαίνιο), η χρήση των οποίων απαγορεύτηκε στη σύνοδο της Στοκχόλμης το 1991 από 176 χώρες (συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ).

Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι στο εξής καμία χώρα δεν θα έχει το δικαίωμα να εμποδίσει την εισαγωγή και να προβεί σε απαγόρευση της κυκλοφορίας τροφίμων που περιέχουν τα παραπάνω -χαρακτηρισμένα ως εξαιρετικά επικίνδυνα, με μόνιμες επιπτώσεις- χημικά, καθώς αυτό θα σήμαινε παραβίαση των διεθνών κανονισμών εμπορίου, οδηγώντας σε εξοντωτικές οικονομικές κυρώσεις.

Ο Κώδικας θα επιτρέπει τη συσσώρευση σε επικίνδυνα και τοξικά επίπεδα της αφλατοξίνης (0,5 ρρο) στο γάλα, Πρόκειται για τη δεύτερη ισχυρότερη καρκινογόνο ουσία (από τις μη σχετιζόμενες με ραδιενεργό ακτινοβολία), η οποία παράγεται σε ζωικές τροφές που έχουν αναπτύξει μύκητες (μούχλα) κατά την αποθήκευση τους.

Η χρήση αυξητικών ορμονών και αντιβιοτικών θα καταστεί υπο χρεωτική σε όλα τα είδη ζώων, πτηνών, πουλερικών και ψαριών που προορίζονται για την ανθρώπινη διατροφή. Θα επιβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η εισαγωγή άγνωστων και δυνητικά θανάσιμων γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών σε ζώα, ψάρια και πτηνά. Θα επιτραπούν αυξημένα επίπεδα σε κατάλοιπα από -γνωστά για τις τοξικές τους επιπτώσεις σε ανθρώπους και ζώα- εντομο κτόνα και φυτοφάρμακα.

Όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί η δρ. Ρίμα , βιταμί νες, μέταλλα, ακόμα και βότανα (όπως η εξαιρετικά ευεργετική για το ανοσοποιητικό σύστημα Εχινάτσια) πρόκειται να απαγορευτούν κατά αντίστοιχο τρόπο με τις ναρκωτικές ουσίες, αν οι πολίτες δεν αντισταθούν στην εφαρμογή των διατάξεων του νέου Διατροφικού Κώδικα.

Μαζική εξόντωση του πληθυσμού

Το γεγονός ότι, στα περισσότερα κράτη (π.χ. στις ΗΠΑ, από το 1995), ισχύουν διατάξεις που καθορίζουν ότι οι διεθνείς κανονισμοί υπερισχύουν των εγχωρίων νόμων καθιστά ουσιαστικά αδύνατη την αναίρεση του Διατροφικού Κώδικα μετά την εφαρμο γή της «εναρμονισμένης» λειτουργίας του από τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου το 2010.

Ο Κώδικας ίσως θα μπορούσε να περιγραφεί ακριβέστερα ως ένας οικονομικά επωφελής μηχανισμός ελέγχου του πληθυσμού, μέσω του οποίου οι ΗΠΑ, καθοδηγούμενες κυρίως από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, αποβλέπουν στη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού από τα σημερινά εκτιμώμενα 6,692 δισ., στα εκτιμώμενα 500 εκατ. – μείωση κατά περίπου 93%!

Ουσιαστικά, πρόκειται για την εφαρμογή μιας μεθοδολογίας που βρίσκεται σε αντιστοιχία με άλλες πρακτικές που ήδη τίθε νται σε εφαρμογή για τον ίδιο σκοπό, όπως π.χ. η εισαγωγή ουσιών και στοιχείων στα εμβόλια που καταστρέφουν το DΝΑ και αναστέλλουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος (ακόμα και στελέχη της γρίππης των πτηνών ή του ιού του HIV), η γενικευμένη χρήση της ασπαρτάμης, η επιβολή των αεροψεκασμών, η χημειοθεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου κ.λπ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Προϊόντων Γεωργικής Παραγωγής (ΡΑΟ)και του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (WΗΟ), από μόνη της η οδηγία για ελαχιστοποίηση της χρήσης βιταμινών και μετάλλων εκτιμάται ότι θα επιφέρει μέσα σε μια δεκαετία τον θάνατο του λάχιστον 3 δισ. ανθρώπων. Από τους θανάτους αυτούς, το 1 δισ.θα προέλθει απευθείας από τη στέρηση τροφής, ενώ τα υπόλοιπα 2 δισ. θα επέλθουν ως συνέπεια»της κακής ποιότητας διατροφής από εκφυλιστικές ασθένειες που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί, όπως είναι οι διάφορες μορφές καρκίνου, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο διαβήτης.

Η χορήγηση τροφής αποστραγγισμένης από κάθε είδους θρεπτι κές ουσίες, βομβαρδισμένης με ακτινοβολία και γεμάτης με τοξίνες, ορμόνες και φυτοφάρμακα-εντομοκτόνα, είναι πραγματικά ο ταχύτερος και πλέον επωφελής οικονομικά τρόπος για τη δημιουργία ενός κύματος κρουσμάτων από ασθένειες, για τις οποίες η πλέον ενδεδειγμένη δράση είναι η επίσης τοξική φαρμακευτική αγωγή.

Η παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία περίμενε την επικείμενη εναρμόνιση όλων των κρατών-μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου με τον Κοντεξ Αλιμεντάριους για χρόνια…

Αντίσταση στον Κώδικα

Η επικεφαλής του ιατρικού τμήματος της δρ. Ρίμα, έχει ήδη καταθέσει αγωγές εναντίον της αμερικανικής κυβέρνη σης και αντιμάχεται την εφαρμογή του Κώδικα σε κάθε χώρα όπου πραγματοποιούνται οι τακτικές συνεδριάσεις της επιτροπής, ενημερώνοντας κοινό και εκλεγμένους αντιπροσώπους για τις ολέθριες επιπτώσεις.

Όπως φάνηκε και από τα εξαιρετικά ενθαρρυντικά αποτελέσματα της διεθνούς αντίστασης στα ίδια συμφέροντα, σχετικά με την επιβολή των μεταλλαγμένων τροφίμων στη σύγχρονη διατροφή, οι μεγάλες πολυεθνικές των τροφίμων, φαρμάκων, γεωργικών και χημικών προϊόντων δεν είναι ανίκητες.

Ο αγώνας της μαχητικής αυτής ιατρού έχει ήδη αποδώσει καρπούς, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες παγκοσμίως ενημερώνονται, αφυπνίζονται και παίρνουν θέση ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα που επιβου λεύονται το μέλλον της ανθρωπότητας…

Σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσει κανείς την βιντεοσκοπημένη ομιλία της αναφορικά με τον Κώδικα Διατροφής ή Codex Alimentarius στην ηλεκτρονική διεύθυνση :ΣΟΣ

Λάβετε θέση υπογράφοντας την διαμαρτυρία στο παραπάνω βίντεο στη θέση http://www.healthfreedomusa.org

1 φαξ,1 τηλεφωνημα διαμαρτυριας ή 1 εμαιλ=13000 άτομα!!!!

κάτι που τρέμουν για την επανεκλογή τους όλοι οι κυβερνώντες

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμμετοχήν σας

ΔΡ. ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΑΡΑ

Επιστημονική Φαντασία; Χμμμμμ… Δεν ξέρω… Εσείς;


Advertisements

11 Σχόλια so far »

 1. 1

  Επιστημονική φαντασία ε?….. καλά θα ήταν αλλά η πραγματικότητα που μοιραζόμαστε έχει ξεπεράσει κάθε αλλοπρόσαλλο σενάριο και ευτυχώς πλέον ξεσπαθώνουν επιστήμονες ανά την υφήλιο βάζοντας κάποια πράγματα στη θέση τους και ανοίγοντας τα μάτια του κοσμάκη…

 2. 2

  Θα ξέρουμε, δυστυχώς, σε λίγους μήνες και θα δρέψουμε τους καρπούς των πράξεών μας σε λίγα χρόνια..

  το ξεσπάθωμα δέν μπορώ να γνωρίζω αν θα έχει αποτέλεσμα η απλά θα λειτουργήσει ως αναχωμα προσωρινό στις αποφάσεις..

  καλησπέρα σας..

 3. 3

  Μαριος said,

  Αυτό που βπάει να γίνει είναι απίστευτα εξωφρενικό. Συνεπώς δεν πιστευω πως θα μπορέσουν να το περάσουν έτσι αυτούσιο, αλλά θα κάνουν διάφορες τροποποιήσεις και αλλαγές σιγά -σιγά, μεταθέτωντας πρώτα την εξουσία της συνταγογραφίας των βιταμινων στους γιατρούς (τους οποίους ΚΑΙ ελέγχουν πολύ καλύτερα ΚΑΙ επίσης ξέρουν πως δεν θα τις συνταγογραφούν μιας και ειναι εντελώς ανεκπαίδευτοι στην διατροφή και στις βιταμίνες), και κατόπιν θα «μεριμνησουν για τις γελοωδώς χαμηλές δοσολογίες, ραδιενεργά τρόφιμα, μεταλλαγμένα τρόφιμα και άλλα θαυμαστά.

  Παρ όλα αυτά ίσως έχουμε κάποιες δυνάμεις αντίστασης (???). Το μέηλ μου είναι στην διάθεση σου για οποιαδήποτε πληροφορία και ιδίως για να με ενημερωσεις αν και πως μπορω να αντιδράσω και να αντισταθω η βνα ενημερωσω τον κόσμο για αυτον τον απίστευτο μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν.

 4. 4

  Υφαντόπουλος Λαζαρος said,

  να που η σκοτεινη μονσαντο βρέθηκε παλι μπροστα μου! Ολοι αυτοι οι βαρώνοι του σκοτους που σκορπουν ασυστολα στον πλανητη απο γενετικα μεταλλαγμενες τροφες μεχρι τις «πανεξυπνες» βόμβες αποτελουν την ιδια συμμορια συμφεροντων ανυπαρκτων αξιων και αρχων. Πιστευω πως μονο οταν παψουμε να σφυριζουμε αδιαφορα ισως να μπορεσουμε να γλυτώσουν μερικοι συνανθρωποι μας. Ειμαι ανοιχτος σε οποιαδηποτε συντονισμενη προσπαθεια.

 5. 5

  ΜΑΓΙΑ said,

  ΔΟΥΛΕΒΩ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΑΛΛΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΤΡΟΦΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ – ΜΩΡΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ. ΔΕΝ ΧΡΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΣΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ.

 6. 6

  elpida said,

  STOP CODEX ALIMENTARIUS

  take action :

  1. EUROPEAN REFERENDUM INITIATIVE
  A Referendum for Natural Remedies

  http://www.eu-referendum.org/english/petitions/natural_remedies_info.html

  2. Stop the Traditional Herbal Medicinal Products Directive

  http://www.gopetition.com/petition/39757.html
  Ελληνικά :
  http://www.gaia-health.com/articles301/000315-greek.shtml

  3. Stop Codex Alimentarius

  http://www.stopcodex.org/index.html

 7. 7

  Κωστας said,

  Η απολυτη διαστροφη:

  συνδιασμος του codex με το tsip rfib.

  δυστυχως θα τα δουμε στις μερες μας,και φοβαμαι οτι θα τα δουμε συντομα.
  Επιτελους συνανθρωποι αφηστε τον καναπε,με οποιο τροπο εχει καθενας καντε
  ΚΑΤΙ.Ενημερωθειτε,διαδωστε σε οποιον μπορειτε αυτο που καταλαβατε στην
  αναγκη ολοι μαζι στον δρομο, στα υπουργεια και οπου αλλου μπορουμε.
  Δεν θα μας σωσει κανεις,μονοι μας να παρουμε τα πραγματα στα χερια μας.

  :

 8. 8

  Απομυθοποιώντας την υπόθεση Codex Alimentarius…

  Η αναζωπύρωση μιας θεωρίας περί παγκοσμίου ελέγχου της παραγωγής και διάθεσης τροφίμων με σκοτεινούς σκοπούς, η οποία κυκλοφορεί σε ξένες ιστοσελίδες και blogs, δημιούργησε τον τελευταίο καιρό μια άνευ προηγουμένου συνομωσιολογία, με αναφορές σε ελληνικούς διαδικτυακούς τόπους για έλευση του σχεδίου, που υποτίθεται ότι εφαρμόζεται ήδη στις ΗΠΑ, στη χώρα μας. Όλα αυτά μέσω του Codex Alimentarius. Τι ακριβώς συμβαίνει;

  Τα τελευταία χρόνια, δεδομένων των διατροφικών σκανδάλων και των διαφόρων επιδημιών που έχουν σημειωθεί, αλλά και της έλευσης των μεταλλαγμένων τροφίμων, διάφορες κινήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας βρίσκονται στο επίκεντρο συνωμοσιολογικών θεωριών. Μια από αυτές, η οποία κυκλοφορεί διεθνώς στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια, αφορά την επιβολή μιας σειράς ελέγχων και περιορισμών στην παραγωγή και διάθεση των τροφίμων.

  Απώτερος στόχος όλης αυτής της διαδικασίας, σύμφωνα πάντα με την θεωρία, είναι ο απόλυτος έλεγχος της διατροφής στον πλανήτη, μέσω της οποίας θα ελέγχεται εξίσου απόλυτα η αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού. Πως θα επιτευχθεί αυτό; Υποτίθεται μέσω του διατροφικού κώδικα Codex Alimentarius, ο οποίος φέρεται να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα τον προσεχή Απρίλιο. Ας δούμε όμως με ποιον τρόπο έφτασε η υπόθεση αυτή στη χώρα μας…

  Η αμερικανική νομοθεσία

  Ο πρόσφατα αναμορφωμένος νόμος για την ασφάλεια τροφίμων, που προβλέπει μεταξύ άλλων εξονυχιστικούς ελέγχους στην διαδικασία παραγωγής, συσκευασίας, μεταφοράς, διάθεσης και εισαγωγής τροφίμων στις ΗΠΑ, έδωσε τροφή στους συνωμοσιολόγους στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Κάποιοι ξεκίνησαν να μιλούν για σχέδιο ελέγχου και υποβάθμισης της ποιότητας των τροφίμων μέσω λεπτομερούς «ιχνηλάτησης» των προϊόντων, υποβολής τους σε διαδικασία εξαγωγής βιταμινών, μετάλλων και άλλων ωφέλιμων στοιχείων και ακτινοβολίας για την υποβάθμιση της θρεπτικής τους αξίας. Επίσης υποτίθεται ότι θα επιβληθεί και η απαγόρευση καλλιέργειας λαχανικών ή άλλων ειδών και η παραγωγή τροφίμων σε ατομικό επίπεδο, κοινώς τα σπιτικά και παραδοσιακά προϊόντα.

  Μόνο που αν διαβάσει κανείς τον αμερικανικό νόμο θα διαπιστώσει ότι όχι μόνο δεν προβλέπει όλα τα παραπάνω, αλλά εξαιρεί και από τις πραγματικές διαδικασίες που εφαρμόζει, τις μικροκαλλιέργειες, τα παραδοσιακά προϊόντα και γενικώς την ατομική παραγωγή προϊόντων.

  Τι είναι ο Codex Alimentarius;

  O Codex Alimentarius (διατροφικός κώδικας στα λατινικά) είναι μια δέσμη από διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα, πρακτικές, κατευθυντήριες γραμμές και άλλες συστάσεις, για την παραγωγή και την ασφάλεια των τροφίμων. Ο κώδικας δημιουργήθηκε το 1963 από τον Οργανισμό Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του ΟΗΕ (FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Το όνομά του προέρχεται από μια αντίστοιχη πρακτική που είχε εφαρμόσει η Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία από το 1891 ως το 1911, μετά από απόφαση που ελήφθη στην Βιέννη το 1891.

  Ο σύγχρονος κώδικας περιλαμβάνει οδηγίες και διεθνή στάνταρ για την σήμανση των τροφίμων (γενικά πρότυπα, κατευθυντήριες γραμμές, διατροφικές επισημάνσεις), τα πρόσθετα στα τρόφιμα (γενικές προδιαγραφές, εγκεκριμένες χρήσεις, στάνταρ ποιότητας, περιεκτικότητα σε χημικά), τις προσμίξεις (γενικά πρότυπα ανοχής) και για τα ανώτατα όρια χρήσης φυτοφαρμάκων και άλλων χημικών. Επίσης για τον καθορισμό της ασφάλειας των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, την υγιεινή των τροφίμων στις εγκαταστάσεις παραγωγής και για τις μεθόδους ανάλυσης και δειγματοληψίας.

  Παράλληλα προβλέπει ειδικούς κανόνες για τα προϊόντα κρέατος (φρέσκα, κατεψυγμένα, επεξεργασμένα κρέατα και πουλερικά), τα ψάρια και τα θαλασσινά (θαλάσσιων, γλυκού νερού και ιχθυοκαλλιέργειας), το γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, τα τρόφιμα για ειδική διατροφή (συμπεριλαμβανομένων των παιδικών και βρεφικών τροφών), τα νωπά και μεταποιημένα λαχανικά, τα φρούτα και τους χυμούς φρούτων, τα δημητριακά και τα παράγωγά τους, τα όσπρια, τα λίπη – έλαια και τα παράγωγά τους (π.χ. μαργαρίνη) και τέλος για τη σοκολάτα, τη ζάχαρη, το μέλι και το μεταλλικό νερό.

  Ο Alimentarius είναι αναγνωρισμένος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου ως ένα διεθνές σημείο αναφοράς για την επίλυση διαφορών που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία των καταναλωτών. Όσον αφορά την ανάμειξη του κώδικα στον αμερικανικό νόμο για την ασφάλεια τροφίμων, πρέπει να σημειώσουμε ότι οι ΗΠΑ τον έχουν υιοθετήσει. Τον κώδικα, όχι τις διαδικασίες που αναφέρονται στην θεωρία.

  Το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων

  Η διαμάχη λοιπόν και οι θεωρίες για τον Codex Alimentarius, σχετίζονται με μια αντίληψη που θέλει τον κώδικα αυτό υποχρεωτικό πρότυπο ασφαλείας για τα τρόφιμα, τις βιταμίνες και τα μέταλλα. Όπως προκύπτει όμως από την επίσημη ιστοσελίδα του κώδικα (www.codexalimentarius.net), πρόκειται μεν για διεθνές πρότυπο ασφαλείας των τροφίμων, το οποίο όμως έχει προαιρετικό και μη δεσμευτικό χαρακτήρα. Δεν υφίσταται δηλαδή καμία υποχρέωση των 180 χωρών – μελών του (η Ελλάδα συμμετέχει εκπροσωπούμενη από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων-ΕΦΕΤ) να υιοθετήσουν τα πρότυπα του κώδικα.

  Παρόλα αυτά οι συνωμοσιολόγοι εξακολουθούν να τροφοδοτούν το διαδίκτυο με προειδοποιήσεις ότι το «σκοτεινό» σχέδιο ελέγχου όχι μόνο εφαρμόζεται ήδη στις ΗΠΑ μέσω του νόμου που προαναφέραμε αλλά έρχεται στην Ελλάδα εντός του Απριλίου (άγνωστο από που προέκυψε ο χρονικός προσδιορισμός της έναρξης εφαρμογής του σχεδίου στη χώρα μας), μέσω ενός νομοσχεδίου που συζητείται στην Βουλή των Ελλήνων αυτή την περίοδο. Συγκεκριμένα πρόκειται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο «Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων».

  Στις 14 Ιανουαρίου ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση στην οποία ρωτούσε εάν στο πλαίσιο αυτού του νομοσχεδίου θα υιοθετηθεί και ο Codex Alimentarius. Μάλιστα στο κείμενο της ερώτησής του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, παραθέτει όλη την θεωρία περί «ελέγχου της διατροφής» που περιγράψαμε νωρίτερα. Το αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι η πλειοψηφία των ελληνικών διαδικτυακών τόπων που αναφέρονται στη συγκεκριμένη θεωρία την περιγράφουν επί λέξει όπως και στο κείμενο της ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Βελόπουλος.

  Η απάντηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

  Απαντώντας μερικές ημέρες αργότερα, ο Κώστας Σκανδαλίδης, τόνισε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι να θέσει κανόνες στην εμπορία των προϊόντων, να δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας στον παραγωγό, να κατοχυρώσει η διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές και να καθορίσει την ρυθμιστική παρέμβαση του κράτους, με γνώμονα ότι το αγροτικό εισόδημα, ειδικά των μικρών παραγωγών, αποτελεί ζήτημα δημοσίου συμφέροντος. Επίσης στόχος είναι να διασφαλιστεί η πληρωμή των αγροτών για την πώληση των προϊόντων τους, να διατηρηθεί αλώβητη η ποιότητα που διαθέτει το προϊόν στο χωράφι μέχρι αυτό να φτάσει στον καταναλωτή και η διαφάνεια στην αλληλουχία των προσώπων που μεσολαβούν. Ουσιαστικά δηλαδή να εκλείψουν οι τεράστιες διαφορές στις τιμές από το χωράφι μέχρι το ράφι.

  Για περισσότερες λεπτομέρειες όμως ο υπουργός παρέπεμψε τον βουλευτή στον ΕΦΕΤ (που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας). Προφανώς παρέπεμψε εκεί, διότι όπως προαναφέραμε ο ΕΦΕΤ είναι ο εκπρόσωπός μας στον Codex Alimentarius, στον οποίο όμως ο υπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στην απάντησή του. Αυτό το γεγονός δημιούργησε σε όσους ασπάζονται την θεωρία περί παγκοσμίου ελέγχου των τροφίμων και μέσω αυτών και του ανθρώπου, μεγαλύτερες απορίες και ανησυχίες, δίνοντας έτσι έναυσμα για εμπλουτισμό των θεωριών αυτών. Το αν αυτές οι ανησυχίες είναι βάσιμες ή όχι, είναι ένα ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί άμεσα.

  Διαχωρίζοντας τον μύθο από την αλήθεια

  Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη η οποία και να καταδεικνύει ότι από τον προσεχή Απρίλιο θα εφαρμοστούν απαγορεύσεις και αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Η συνωμοσιοπαράνοια που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες στο διαδίκτυο δεν φαίνεται να βασίζεται σε κανένα απτό στοιχείο, ενώ τα δεδομένα μιας ερώτησης του κ. Βελόπουλου στη Βουλή, έχουν αυτομάτως υιοθετηθεί από κάποιους ως θέσφατα. Παρ’ όλα αυτά το διατροφικό παραμένει ένα ζήτημα υψίστης σημασίας και όλοι μας οφείλουμε, ως συνειδητοποιημένοι πολίτες, να επιδεικνύουμε πάντα την απαραίτητη ευαισθησία.

  «Ο Στέλιος Φωκάς είναι δημοσιογράφος στον Ελεύθερο Τύπο. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Φαινόμενα” της εφημερίδας.»

 9. 9

  pigi? said,

  Na poume pws i pigi tou parapanw einai to http://www.metafysiko.gr/?p=6083 ….

 10. 10

  johndts said,

  Reblogged this on A Big Family and commented:
  Codex Alimentarius…Το απόλυτο μέσο αποπληθυσμού?

 11. 11

  johndts said,

  Reblogged to abigfamily.wordpress.com


Comment RSS · TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

All you need is love

love love love

Shush your Mouth's Blog

This is my truth, now show me yours

Stefanos Skarmintzos

Ψήγματα Ιστοριας Bits of History

jgalanis

Just another WordPress.com site

HELLYWOOD

by MiltosTr

White Shadows

Antithesis

Λαϊκιστής

"Οι καιροί ου μενετοί" Θουκυδίδης

Oxtapus *blueAction

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ,ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Sotiris Lochaitis's Blog

κρίνω μόνο αυτούς που μου δίνουν το δικαίωμα

Αρέσει σε %d bloggers: