28η Οκτωβρίου 1940… μέρα προβληματισμού…


Σαν σήμερα γιορτάζουμε το ΟΧΙ. Όπως είχα γράψει και ένα χρόνο νωρίτερα, αυτός είναι ένας πόλεμος που μάλλον ποτέ δεν κερδίσαμε. Τα πράγματα γύρω μας λένε ότι είμαστε χαμένοι σε αυτό το πόλεμο, είμαστε χαμένοι μια και η νίκη δεν αφορούσε τους πολίτες, τον απλό κόσμο, αλλά τους λίγους. Αυτούς δηλαδή που κερδίζουν πάντα.

Σαν σήμερα γιορτάζουμε το ΟΧΙ, με κεφαλαία γράμματα, με ψόφιες παρελάσεις, με ψόφια λόγια, υποκριτικά, σαν να έχουμε κάποιο λόγο να γιορτάζουμε…

Όχι, δεν έχουμε κανένα λόγο να γιορτάζουμε, έχουμε την υποχρέωση σαν Έλληνες, σαν έθνος, σαν λαός και πάνω από όλα σαν άνθρωποι να πράττουμε. Έχουμε το χρέος να πολεμάμε για την Ελευθερία, την ανεξαρτησία και την δημοκρατία. Αυτά δεν είναι κληρονομιά όπως λένε πολλοί από τους αρχαίους Έλληνες. Γιατί οι αρχαίοι πολύ απλά δεν τα δημιούργησαν. Δεν είναι ακρόπολη, δεν είναι μνημεία όλα αυτά. Αυτά είναι η φύση, είναι το ίδιο το DNA που έχουμε μέσα στο σώμα μας. Βασικά δεν έχουμε ούτε καν την υποχρέωση, ίσως μονάχα στους εαυτούς μας, απλά είναι η φυσική λειτουργία μας να πολεμάμε και να αγωνιζόμαστε για αυτά που προς την φύση μας είναι αυτονόητα.

Σαν σήμερα γιορτάζουμε το ΟΧΙ, αλλά δεν θα έπρεπε να γιορτάζουμε, θα έπρεπε να προβληματιζόμαστε, θα έπρεπε να σκεφτόμαστε και να αποφασίζουμε, να αρχίζουμε να λέμε ΟΧΙ. Όχι σε όλα αυτά που τρώνε την ζωή μας, σε όλα αυτά που μας κλειδώνουν σε κλουβιά, φυσικά, πνευματικά, ηθικά, ιδεολογικά. Θα έπρεπε να λέμε ΟΧΙ, σε όλα αυτά που μας φορτώνουν στις πλάτες, σε όλα αυτά που μας κάνουν πρόβατα, όλα αυτά που μας κλείνουν σε μαντριά.

Σήμερα δεν είναι μέρα γιορτής και δεν θα είναι ποτέ μέρα γιορτής μέχρι να πούμε «ΟΧΙ» σαν άνθρωποι πέρα από εθνικό, πολιτιστικό και πολιτικό καθεστώς, «ΟΧΙ» σαν ανθρώπινο γένος σε όλα όσα φροντίζουν να μας κάνουν αιχμάλωτους μέσα στο ίδιο το κορμί μας. Αιχμάλωτους μέσα στο ίδιο μας το πνεύμα.

Σήμερα δεν είναι γιορτή, είναι σιωπή και ανάγκη μεγάλη να βρούμε όλα αυτά που θα μας ελευθερώσουν, όλα αυτά που όπως είχε πει και ένας πρώην πρόεδρος θα κάνουν τον άνθρωπο να γίνει αυτό που γεννήθηκε να γίνει:

Ελεύθερος και ανεξάρτητος.

Advertisements

2 Σχόλια so far »

  1. 1

    Μια πραγματική διακήρυξη ανεξαρτησίας…

  2. 2

    […] πηγή Share this on FacebookShare this on del.icio.usDigg this!Share this on TechnoratiPost this to MySpaceTweet This!Email this to a friend?Subscribe to the comments for this post?Share this on TipdShare this on PFBuzzSubmit this to Hacker NewsΣχετικά & άσχετα άρθραΔεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα « Η εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου […]


Comment RSS · TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

All you need is love

love love love

Shush your Mouth's Blog

This is my truth, now show me yours

Stefanos Skarmintzos

Ψήγματα Ιστοριας Bits of History

jgalanis

Just another WordPress.com site

HELLYWOOD

by MiltosTr

White Shadows

Antithesis

Λαϊκιστής

"Οι καιροί ου μενετοί" Θουκυδίδης

Oxtapus *blueAction

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ,ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Sotiris Lochaitis's Blog

κρίνω μόνο αυτούς που μου δίνουν το δικαίωμα

Αρέσει σε %d bloggers: