Γαμημένε Έλληνα οπαδέ… Ναι μαλάκα μου σε σένα μιλάω…


Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για ηλίθιους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του.

Ας Γνωριστούμε!

«Είμαι ο Lykos, είμαι Αθηναίος, ζω στην Δυτική Αττική, έχω καταγωγή από τα Χανιά (κατά το ήμισυ) υποστηρίζω τον ολυμπιακό και ψηφίζω …..«

Μόνο και μόνο με αυτή την πρόταση και χωρίς καμία άλλη πληροφορία για μένα, έχω γίνει  ήδη αρκετά αντιπαθής σε κάποιο κόσμο. Ήδη και χωρίς να έχω γράψει κάτι για μένα, κάποιοι άνθρωποι έχουν σχηματίσει μια γνώμη που κατά πάσα πιθανότητα θα με ακολουθήσει για καιρό και δεν θα μπουν καν στο κόπο να μάθουν κάτι άλλο για μένα… κουτάκια δηλαδή… κουτάκια, κουτάκια, κουτάκια. Αυτό κάναμε την ζωή, τους ανθρώπους, τους συμπολίτες μας όλα αυτά τα χρόνια. Κουτάκια. Κουτάκια τσίγκινα του μυαλού, που τους πετάξαμε μέσα και τους αφήσαμε να τρώνε τα λυσσακά τους.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο και καθόλου ασύνδετο με το που φτάσαμε σαν κοινωνία και σαν πολιτεία…

Με αντιπαθούν ήδη λέμε…  με αντιπαθούν γιατί είμαι Lykos και αυτοί είναι πρόβατα, ή βοσκοί, με αντιπαθούν ήδη κάποιοι Βορειοελλαδίτες επειδή είμαι αθηναίος και εάν πάω στην θες/νίκη μπορεί να μου σπάσουν το αυτοκίνητο με τις αθηναϊκές πινακίδες μου. Με αντιπαθούν ήδη κάποιοι οι Αθηναίοι γιατί ζω στα Δυτικά προάστια. Με αντιπαθούν ήδη κάποιοι Ηρακλειώτες επειδή είμαι από τα Χανιά. Με αντιπαθούν ήδη σχεδόν η μισή Ελλάδα επειδή υποστηρίζω τον Ολυμπιακό και εάν έγραφα τι ψηφίζω;… εκεί μιλάμε για πολύ αντιπάθεια. Εάν έλεγα ότι ψηφίζω ΚΚΕ θα με αντιπαθούσαν οι δεξιοί και οι Πασοκτζίδες, εάν έλεγα ότι ψηφίζω Ν.Δ. θα με αντιπαθούσαν οι ΚΚΕδες και οι Πασοκτζίδες, εάν έλεγα ότι ψηφίζω ΠΑΣΟΚ θα με αντιπαθούσαν όλοι… και εάν έλεγα ότι ψηφίζω ΛΑΟΣ απλά δεν θα με έπαιρνε σοβαρά κανείς…

Όσο και εάν το σκεφτείς, όπως και εάν το σκεφτείς, αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτή θα ήταν ό,τι και εάν έλεγα.

Ό,τι και εάν βάλεις, θα βρεθούν οι άνθρωποι κουτάκια, που κάποιοι θα με συμπαθήσουν και κάποιοι θα με αντιπαθήσουν πολύ… Αυτό ήμαστε, οι άνθρωποι κουτάκια-οπαδοί… Γιατί ακόμα και εάν σε κάποιον δεν έκαναν καμία αίσθηση όλα όσα είπα, είμαι σίγουρος ότι ένα μεγάλο ποσοστό θα έβρισκε κάποιον άλλο λόγο για να με αντιπαθήσει εάν συνέχιζα. Θα έβρισκαν τις μουσικές μου επιλογές λάθος, θα ήταν οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού,  του σουρεαλισμού, του πουαντιγισμού, του μηδενισμού, της αναρχίας. ΟΤΙ και εάν έλεγα θα βρισκόταν μια μερίδα γαμημένων ανθρώπων – οπαδοί που θα με αντιπαθούσε…..

Γιατί τελικά, δεν πιστεύουμε, δεν μας αρέσει, δεν γουστάρουμε, αλλά είμαστε οπαδοί. Δεν κοιτάμε τίποτα πέρα από αυτό, τίποτα πίσω από αυτό.

Γιατί τελικά δεν είμαστε όντα κοινωνικά, είμαστε όντα οπαδικά…

Είμαστε άτομα που το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να ρωτήσουμε τι είσαι; τι υποστηρίζεις; Που μένεις; Και όλα αυτά για φτιάξουμε τα κουτάκια μας και να τον ρίξουμε μέσα. Δεν έχει τελικά σημασία τι είσαι σαν άτομο. Έχει σημασία ποιο κόμμα ψηφίζεις, τι ομάδα είσαι, που γεννήθηκες και που μένεις, πόσα βγάζεις… Αυτός είναι ο νεοέλληνας. Ένας σκατό οπαδός και τίποτα περισσότερο. Οπότε τελικά εάν το σκεφτείς καθαρά και λογικά δεν είναι καθόλου περίεργο πως φτάσαμε ως εδώ που φτάσαμε. Δεν είναι καθόλου περίεργο που έφτασε η πολιτική μας ζωή εδώ που έφτασε, η κοινωνική μας ζωή. Δεν είναι τυχαίο που κάποιοι θέλουμε να πάμε στο γήπεδο και δεν πάμε, γιατί πάνε οι οπαδοί… Που κάποιοι όταν σε ρωτούν «που μένεις;», σκέφτεσαι καλά τι θα απαντήσεις και πως θα το πεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο γιατί η κοινωνία έχει πέσει τόσο χαμηλά…

Και αυτό δεν είναι τώρα… είναι από πάντα. Πήγαινα στο 1 Γυμνάσιο της Α.Β. και υπήρχε μια αντιπάθεια με τους μαθητές του 2 Γυμνασίου Α.Β. Ζω στην Α.Β. και υπήρχε αντιπάθεια με αυτούς που ζούσαν στο Αιγάλεω. Και είμαι σίγουρος ότι εάν κάποιος διαβάζει αυτές τις γραμμές,  κάποια στιγμή στην ζωή του το έχει νοιώσει. Το έχει ζήσει. Το ζει.

Ο Οπαδισμός οδηγεί στην τύφλωση και η τύφλωση οδηγεί εδώ που έχουμε οδηγηθεί. Το ΚΚΕ δεν κάνει συγκεντρώσεις με τους  υπολοίπους. Οι εργαζόμενοι ακούν τον κάθε παπάρα επειδή είναι του κόμματος, οι πειραιώτες ψηφίζουν τον Φασούλα επειδή είναι Ολυμπιακός, οι Θες/νικείς ψηφίζουν τον Ψωμιάδη επειδή τους χαϊδεύει τα αφτιά. Οι παναθηναϊκοί ακούν με ευλάβεια τον Βγενόπουλο γιατί είναι βάζελος κ.ο.κ.

Ένα γαμημένο κράτος, με γαμημένους πολίτες οπαδούς. Οπαδούς κομμάτων, οπαδούς ομάδων, οπαδούς ρευμάτων, οπαδούς θεωριών, οπαδούς περιοχών, οπαδούς, οπαδούς, οπαδούς… ένας κράτος οπαδών, που σφάζονται μεταξύ τους με την πρώτη ευκαιρία, που κλείνουν ραντεβού για να πλακωθούν, που αγωνίζονται χωριστά για τα κοινά τους προβλήματα, που βολεύουν τα δικά τους παιδιά. Οπαδοί που πετάνε μολότοφ, που πετάνε βαρελότα, καπνογόνα, ύβρεις. Οπαδοί θρησκευτικοί, οπαδοί πολιτικοί, οπαδοί κοινωνικοί, οπαδοί και σκατά στην μούρη τους. Και τελικά ποιος φταίει που φτάσαμε ως εδώ; Ακόμα και για αυτό υπάρχουν οπαδοί. Γιατί εάν δεν είμαστε οπαδοί, μοιάζει να μην υπάρχει τίποτα για την ζωή μας. Γιατί ο οπαδισμός είναι η ζωή μας…

Και συνεχίζετε κάποιοι να αναρωτιέστε γιατί φτάσαμε ως εδώ; Και αναρωτιέστε εάν φταίει ο λαός ή το κεφάλαιο; Φταίτε, φταίνε, φταίωγιατί όλοι μας αφήσαμε την ζωή μας, την ψυχή μας, τα ξεπουλήσαμε όλα κουνώντας σημαιάκια και δίχρωμα κασκόλ… Ξεπουληθήκαμε στο γιουσουρούμ για ένα κουστούμ, γίναμε οπαδοί της κατάντιας, της ηθικής κατάπτωσης, γίναμε οπαδοί της μιζέριας, της υποκουλτούρας, της μαλακίας, της σαβούρας.

Και φταις μαλάκα μου οπαδέ, φταις… φταίς και εσύ, όσο φταίω και εγώ… γαμημένε οπαδέ του κώλου… σε σένα μιλάω… ναι σε σένα…

«Το να είσαι οπαδός κάποιου είναι ηθικά βλαβερό, όποιος κι αν είναι αυτός».

Jiddu Krishnamurti

5 Σχόλια so far »

 1. 1

  Lykos said,

  Και μια πρόταση που έκλεψα από το ακριβώς απο κάτω ποστ που είναι του παράφωνου:

  Αντί να κλαίμε με κροκοδείλια δάκρυα ας επιτρέψουμε στα τελευταία δραματικά γεγονότα να αλλάξουν τον μεταβολισμό της σκέψης μας.

  Ας αλλάξουμε τώρα πριν είναι αργά.

  Ας πάρουμε τις απαραίτητες αποφάσεις που θα μας απεγκλωβίσουν από την μιζέρια μας και ας δράσουμε προς το μακροχρόνιο συμφέρον αυτού του τόπου.

  Ας βάλουμε μακροχρόνιους ομαδικούς στόχους και μετά όλοι μαζί, αξιοποιώντας ο καθένας μας την μοναδικότητά μας, ας ορίσουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης και τους μικρότερους άμεσους ατομικούς ορίζοντες.

  • 2

   zoyzoy said,

   Έχουμε μάθει να’μαστε πρόβατα και να οδηγούμαστε απο λύκους που εμείς επιλέγουμε χωρίς να σκεφτόμαστε που μας οδηγούν φτάνει να μην έχουμε εμείς την ευθύνη.
   Πρέπει ν’αλλάξουμε νοοτροπία να υιοθετήσουμε την ψυχολογία
   αν όχι του λύκου του τσοπανόσκυλου να ξεφύγουμε απ’τα μαντριά και να πηδήξουμε τις μάντρες που μας εγκλωβίζουν και μας κρατάνε δέσμιους και υποχείρια τους !

   «Αντε θύμα άντε ψώνιο άντε σύμβολο αιώνιο
   αν ξυπνήσεις μονομιάς θα’ρθει ανάποδα ο ντουνιάς »

   απ’τον μοναδικό Ξυλούρη

   Καλή εβδομάδα !

 2. 3

  Γειά σου Λύκε θυμωμένε..
  δέν έχεις κι άδικο..
  δέν συμφωνώ με την «γλώσσα» αλλά συμφωνώ με την Ουσία της..

  πόσο καλύτερα θα ήταν ο καθένας να μην είχε εξαρτήσεις και να χάραζε τον δικό του τρόπο, δρόμο, σκέψη..

  αλλόκοτα πράγματα για την Ελλάδα ε;

  αλλόκοτα μιά και έμαθαν απο τα γεννοφάσκια τους να εμφυλιάζονται όλοι με όλους..

  ήρθα στο Μαρκόπουλο απο την Νέα Ιωνία πρίν απο 31 χρόνια, παιδί 13 ετών, και με το που περνούσα έξω απο καφετέρια, έβγαιναν ΟΛΟΙ απο μέσα να με γιουχάρουν..
  ξέρω, δέν το πιστεύεις ίσως, μα είναι αλήθεια..

  όλα τούτα με έκαναν ίσως διαφορετικό..
  με έμαθαν πράγματα..

  ελπίζω για καλό..

  πάντως εγώ σ’αγαπάω ρε μπαγάσα..

  να είσαι καλά 🙂

 3. 4

  Τέλειο κείμενο. Αντικατοπτρίζει μία άλλη οπτική αυτού που έγραφα για την κοινωνία μίσους.

 4. 5

  Lykos said,

  @Δείμε,

  πρέπει να σου πω ότι μου έχει σπάσει τα νεύρα το blog σου… Πρέπει να έχω προσπαθήσει καμία 10ρια φορές να σου γράψω μήνυμα… και δεν τα έχω καταφέρει… Προφανώς δεν με γουστάρει!!!!! Αγκρρρρρρρρρρ…

  οπότε σου απαντώ εδώ… Δεν μπορώ άλλο να επιμένω…

  Έτσι ακριβώς… Είδες; Μπορεί εύκολα να συναντιόμαστε ακόμα και εαν δεν γνωριζόμαστε… γιατί τελικά αυτό που δεν καταλαβαίνουμε σαν άνθρωποι, είναι ότι έχουμε όλοι τα ίδια προβλήματα και μόνο μαζί μπορούμε να βρούμε λύση, όταν καταλάβουμε την μοναδικότητα μας αλλά και τα κοινά μας με τους άλλους θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα.

  Τελικά ο ΓΑΠ… είπε μια μεγάλη αλήθεια προεκλογικά, απλά ούτε αυτός το κατάλαβε… Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε…

  Στο χέρι μας είναι…

  Lykos

  @zoyzoy,
  σε αυτό που λες

  Πρέπει ν’αλλάξουμε νοοτροπία να υιοθετήσουμε την ψυχολογία
  αν όχι του λύκου του τσοπανόσκυλου να ξεφύγουμε απ’τα μαντριά και να πηδήξουμε τις μάντρες που μας εγκλωβίζουν και μας κρατάνε δέσμιους και υποχείρια τους !

  ισχύουν ακριβώς αυτά που έγραψα στον Δείμο, πρέπει να καταλάβουμε ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι, εμείς έχουμε την δύναμη. Πρέπει να αλλάξουμε σαν άτομα για να αλλάξουμε την κοινωνία.

  @ έυρυ,

  Και εγώ σ’αγαπώ φίλε… Ξέρεις ότι η γλώσσα μου είναι ακριβώς όπως η κοινωνία… σκατά…. χαχαχα…


Comment RSS · TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

All you need is love

love love love

Shush your Mouth's Blog

This is my truth, now show me yours

Stefanos Skarmintzos

Ψήγματα Ιστοριας Bits of History

jgalanis

Just another WordPress.com site

HELLYWOOD

by MiltosTr

White Shadows

Antithesis

Λαϊκιστής

"Οι καιροί ου μενετοί" Θουκυδίδης

Oxtapus *blueAction

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ,ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Sotiris Lochaitis's Blog

κρίνω μόνο αυτούς που μου δίνουν το δικαίωμα

Αρέσει σε %d bloggers: