Ραδιο-φονικός σταθμός UVB-76 στα 4625 kHz


Μια ενδιαφέρουσα ιστορία που πραγματικά εγώ δεν είχα ξανακούσει και είπα να την μοιραστώ μαζί σας. Urban Legend, κάποιο μυστικό πρόγραμμα, κάτι ασήμαντο; Δεν ξέρω… Ενδιαφέρουσα ιστορία όμως…
Εικόνα

Στο Pavarovo της Ρωσίας υπάρχει ένας πολύ μυστηριώδης ραδιοφωνικός σταθμός. Το λέω αυτό γιατί είναι ένας σταθμός που δεν μεταδίδει τραγούδια, διαφημίσεις ειδήσεις ή κοινωνικά προγράμματα. Το μόνο που μεταδίδει είναι ένα πολύ παράξενο ηχητικό σήμα, το οποία είναι συνεχές 24 ώρες το 24 ώρο. O ραδιοφωνικός αυτός μυστηριώδης ήχος έχει ονομαστεί UVB-76. Είναι στα βραχέα κύματα και εκπέμπει στην συχνότητα 4625kHz δηλαδή (AM full carrier). O σταθμός είναι γνωστός σε πολλούς που ασχολούνται με το θέμα αυτό ως (The Buzzer) βομβητής συσκευής παραγωγής ήχου. Το ονόμασαν έτσι γιατί παράγει έναν μονότονο ήχο (βουητό) το οποίο και είναι επαναλαμβανόμενο. Είναι επαναλαμβανόμενο 25 τόνοι ανά ένα λεπτό για 24 ώρες το εικοσιτετράωρο!!

Ο σταθμός αυτός αν και έχει φτιαχτεί το 1970 το σήμα αυτό παρατηρήθηκε πρώτη φορά στις 6/9/ 1982. Σε όλα αυτά τα χρόνια που εκπέμπει μέχρι και σήμερα έχει διακόψει την μετάδοση του σήματος 7 φορές για πολύ λίγο χρονικό διάστημα, την θέση του ήχου παίρνει θέση μια Ρώσικη φωνή που λέει τα εξής:

Παράθεση:
«ΕΛΑΦΩΝ……ΣΤΟΥΣ 317…. ΠΡΟΣΟΧΗ!!»
«ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΡΟΚΡΑΝΕΝ…….ΣΤΟΥΣ 447…ΑΠΟΨΕ!!»
«ΜΗΝΥΜΑ. ΠΡΟΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΣΤΟΥΣ 1100 MHz …. ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΜΥΝΑΣ ΟΝΕΙΡΟ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΧΡΗΣΤΕΥΘΕΙ!!»
«ΠΡΕΠΕΙ…..ΒΖΖΖΖΖ (ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΗΧΟΣ) ΣΤΑ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ…..ΒΖΖΖΖΖ (ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΗΧΟΣ )……»
«…………….(ΚΕΝΟ ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΗΧΟΣ)………….»
«……….(ΦΩΝΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ)…»

Στις 3/1/2003 άλλαξε και άρχισε να εκπέμπει έναν διαφορετικό ήχο σε υψηλότερο τόνο μεγαλύτερης διάρκειας. Αν και τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει στο προηγούμενο ήχο. Πολλές φορές έχουν ακουστεί πίσω από αυτόν τον μονότονο ήχο κάποιες συνομιλίες αλλά και άλλους θορύβους του περιβάλλοντος.

Ο συγκεκριμένος πομπός βρίσκετε στο Pavarovo της Ρωσίας που είναι κοντά στο Selnechnogorsk και Zelenogrand γύρω στα 37 χιλιόμετρα μακριά από την Μόσχα. Η τοποθεσία οπού βρίσκεται ο ραδιοφωνικός σταθμός ήταν άγνωστη ακόμη και για τους ίδιους τους Ρώσους αν και φτιαγμένος από το 1970 έγινε γνωστό με την πρώτη εκπομπή με τον παράξενο αυτό ήχο το 1995. Κανένας δεν ξέρει τον πραγματικό σκοπό του ραδιοφωνικού αυτού σταθμού. Αν και πολλοί δημοσιογράφοι έχουν προσπαθήσει έστω και μέσω της κυβέρνησης να πάρουν κάποια άδεια για να παραβρεθούν εκεί δεν έχουν καταφέρει τίποτα μέχρι στιγμής.

Έντονες φήμες λένε ότι όλα ξεκίνησαν από μια αποστολή που είχε γίνει από μια γεωλογική ομάδα το 1967 άλλοι λένε πιο μπροστά σε κάποια βαθειά τούνελ της Σιβηρίας. Η ομάδα αυτή χρησιμοποίησε ένα ειδικά εξοπλισμένο γεωτρύπανο που μπορεί να φτάσει τα 20 χιλιόμετρα βάθος.

Όταν αυτή η ομάδα έφτασε σε βάθος 14.5 χιλιόμετρα βάθος βρέθηκαν σε ένα τεράστιο κοίλωμα μέσα βαθειά στην γη. Μαζί τους είχαν πολύ ευαίσθητα μικρόφωνα για να ηχογραφήσουν τον μετατοπισμό των πλακών της γης, όταν άρχισαν να στήνουν τα μικρόφωνα γύρω τους τους ξάφνιασε μια τεράστια νυχτερίδα που βγήκε από ένα άνοιγμα, από αυτό το άνοιγμα έβγαινε και καθαρός αέρας οπού και τους προξένησε τεράστια έκπληξη. Όταν έφτασαν στην τρύπα υπήρχε ένα τεράστιο χάος από κάτω έτσι έβαλαν εν από τα μικρόφωνα για να ηχογραφήσουν ότι υπήρχε εκεί. Αυτό που ηχογράφησαν τους έκανε να ανατριχιάσουν όταν το άκουσαν, έμοιαζε με χιλιάδες κραυγές πόνου και αγωνίας από ανθρώπους…

Στις έρευνες αυτές επικεφαλής ήταν ο γεωλόγος Δρ. Ασσάκωφ (Azzacove) o ίδιος είχε δηλώσει τότε: «Σαν Κουμουνιστής είμαι άθεος , δεν πιστεύω σε ουρανό ούτε στην βίβλο, αλλά σαν επιστήμονας που είμαι μετά από αυτό που ανακαλύψαμε να πιστέψω στην κόλαση!! Δεν λέω ψέματα, ξέρω πολύ καλά τι είδαμε και το τι ακούσαμε, είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι τρυπήσαμε μέχρι τις Πύλες τις Κολάσεως!! «. Αργότερα στο Κρεμλίνο είχε δηλώσει σε ανωτέρους του κόμματος: «Στην αρχή πιστεύαμε ότι οι φωνές αυτές ερχόντουσαν από τα σύνεργα μας, αλλά όταν καταλάβαμε από πού προερχόντουσαν οι χειρότερες υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν… Οι κραυγές δεν ήταν από ένα άτομο αλλά από χιλιάδες…»

Οι Σοβιετικοί φέρετε να ασχολήθηκαν πολύ σοβαρά με το ζήτημα και έχουν φτιάξει μια βάση πάνω από την θρυλική αυτή τρύπα. Η βάση αυτή έχει και ένα ραδιοφωνικό σταθμό όπως αυτός που αναφέρθηκε πιο πάνω. Τέτοιους ραδιοφωνικούς σταθμούς η Ρωσία έχει 3 και κανένας δεν ξέρει για πιο λόγο υπάρχουν αλλά και τους ήχους που παράγουν για πιο λόγο είναι. Το βίντεο που ακολουθεί είναι από τις φωνές αυτές που είχε καταγράψει η γεωλογική ομάδα.

Το 2005 οι Ρώσοι πίστεψαν ότι ίσως η ηχογράφηση να ήταν πλαστή έτσι πήραν την κασέτα για υψηλή ανάλυση σε ειδικό πρόγραμμα ήχου και ανάλυσης. Αν ήταν φάρσα θα έπρεπε να είχαν μαζέψει 320.000 άτομα να ουρλιάζουν όλα μαζί με αγωνία και πόνο, εκτός αυτό υπάρχουν και κάποιες ακαταλαβίστικες φράσεις σε άγνωστη γλώσσα. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η κασέτα είναι γνήσια.

Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι οι 3 αυτοί σταθμοί έχουν κάτι κοινό και τα σήματα αυτά πηγαινοέρχονται από τον ένα σταθμό στον άλλον. Οι υποθέσεις είναι πολλές και διάφορες μα δεν είναι τυχαίο ότι εθεάθη πολλές φορές ο Δρ. Ασσάκωφ να μπαινοβγαίνει από τον συγκεκριμένο σταθμό…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

All you need is love

love love love

Shush your Mouth's Blog

This is my truth, now show me yours

Stefanos Skarmintzos

Ψήγματα Ιστοριας Bits of History

jgalanis

Just another WordPress.com site

HELLYWOOD

by MiltosTr

White Shadows

Antithesis

Λαϊκιστής

"Οι καιροί ου μενετοί" Θουκυδίδης

Oxtapus *blueAction

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ,ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Sotiris Lochaitis's Blog

κρίνω μόνο αυτούς που μου δίνουν το δικαίωμα

Αρέσει σε %d bloggers: